Obavljena formalnost: Infantino još četiri godine na čelu Fife

Infantino je na današnjem Kongresu u Ruandi dobio novi, četvorogodišnji, mandat

1817 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dosadašnji predsjednik Fife, Đani Infantino i naredne četiri godine biće prvi čovjek svjetske kuće fudbala.

Infantino je na današnjem Kongresu u Ruandi dobio novi mandat.

"Ovo je nevjerovatna, čast, privilegija i odgovornost. Obećavam da ću nastaviti da služim fudbalu i Fifi širom svijeta. Volim vas sve - i one koji mene vole, i one koji me ne vole", rekao je Infantino u obraćanju.

Infantino je bio jedini kandidat za predsjednika. Njegov izbor bio je formalnost, iako nije popularan kod svih saveza. Jedan od razloga je i taj što se predsjednik Fife zalaže za model po kojem bi se Mundijal igrao svake druge godine.

U današnjem obraćanju Infantino je obećao da će prihodi od fudbala u narednom četvorogodišnjem mandatu biti 11 milijardi dolara. On je potvrdio da su u periodu od 2019. do 2022. godine prihodi Fife bili rekordni.

"Prihodi su porasli na 7,5 milijardi dolara u periodu kada smo bili pogođeni koronavirusom. Kada sam stigao, rezerve Fife su iznosile oko milijardu dolara, sada iznose oko četiri milijarde. U narednom ciklusu obećavamo prihode u iznosu od 11 milijardi dolara", rekao je Infantino.

On je dodao da će Fifa nastaviti da perispituje sistem transfera kako bi se poboljšala transparentnost, a takođe je kazao da bi ova organizacija mogla da razgovara o ograničenju plata.

Infantino je za predsjednika Fife prvi put izabran na vanrednom Kongresu 2016. godine nakon ostavke Sepa Blatera.

Bonus video: