Junajted i Juve odradili posao, sedmica Fejnorda, Sevilja odoljela protiv Fenera (VIDEO)

Revanš mečevi osmine finala Lige Evrope

4383 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mančester junajted i Juventus, koji su među favoritima za trofej u Ligi Evrope, nisu dozvolili iznenađenje u revanšima osmine finala.

"Crveni đavoli" su bili bolji od Betisa i u Španiji (nakon 4:1 na "Old trafordu"), a pobjedu im je donio Markus Rašford početkom drugog poluvremena.

Juve je imao teži posao, branio je minimalan trijumf u Njemačkoj, ali je položio ispit - savladao je Frajburg 2:0.

Dušan Vlahović je iz penala u prvom poluvremenu najavio prolaz "stare dame" koja je imala igrača više, da bi u sudijskoj nadoknadi pogodio i Federiko Kjeza.

Jedan tim iz Sevilje je ispao, a drugi je i dalje u igri - Sevilja je preživjela dominaciju Fenerbahčea u Istanbulu i odbranila trijumf iz prve utakmice kada je slavila 2:0.

Fener je sada pobijedio 1:0, vodio je od 41. minuta i penala Enera Valensije, ali su gosti nekako odbili nalete koji su trajali 100 minuta...

Rezultat dana je viđen u Roterdamu, gdje je Fejnord bilo kakva pobjeda nad Šahtjorom vodila u četvrtfinale - holadski velikan je dao čak sedam pogodaka i slavio 7:1.

U prvom meču nije bilo pobjednika (1:1), ali u revanšu je bio nemoćan.

Vodio je Fejnord 7:0, jedini gol za ekipu koju vodi hrvatski trener crnogorskih korijena Igor Jovićević postigao je Kevin Kelsi u 87. minutu.

Bonus video: