Sutjeska u Petrovcu, Budućnost u Beranama: Pozicioniranje pred pauzu

Sutjeska u Petrovcu (18 h), Budućnost protiv Jezera u Beranama (15), uoči 14-dnevne pauze u Meridianbet 1. CFL zbog obaveza reprezentacije

2883 pregleda 1 komentar(a)
Sa jesenjeg duela između Sutjeske i Petrovca, Foto: FSCG
Sa jesenjeg duela između Sutjeske i Petrovca, Foto: FSCG

Vodeći dvojac gostovaće u 26. kolu Meridianbet 1. Crnogorske fudbalske lige, koje se igra danas.

Sutjeska, koja se dva boda prednosi i utakmicom više drži lidersku poziciju, gostuje trećeplasiranom Petrovcu u derbiju ove runde. Meč na stadionu “Mitar-Mićo Goliš” počinje u 18 sati.

Tri sata ranije (15) Budućnost će igrati sa Jezerom u Beranama i pokušaće trijumfom da napravi dodatni pritisak na jedinog rivala u trci za titulu.

Nakon ovog kola slijedi dvonedjeljna pauza zbog obaveza reprezentacije, a prvenstvo se nastavlja 1. aprila.

Sastaju se još Jedinstvo Franca - Dečić (14 h), Arsenal - Rudar (15, Radanovići) i Mornar - Iskra (18).

FAUST: VIDJEĆETE PRAVI PETROVAC

Sutjeska ima teško gostovanje, koje je doduše u prvom dijelu sezone lagano riješila - 4:0 je u septembru pobijedila u Petrovcu, a kraj Bistrice protiv istog rivala 2:0.

Petrovčani su u međuvremenu promijenili trenera - bivši pomoćnik Dušan Ivanović je prije desetak dana naslijedio Mladena Lambulića, a proradio je i Rodrigo Faust.

Argentinac koji je bio pravi hit prošle sezone u drugom dijelu, noseći dres Jezera, ali i jesenas u dresu Petrovca, pogodio je minule sedmice nakon pet utakmica “posta” - prvi put od oktobra prošle godine, mada je u međuvremenu bio van terena zbog povrede, a bila je i zimska pauza.

Faust, igrač odluke u jadranskom derbiju protiv Mornara u Baru prošle nedjelje, biće večeras glavna prijetnja za šampiona.

”Igramo protiv lidera i prvaka, ali je pobjeda samo ono što nas zanima”, optimista je Argentinac,

”Mislim da je ekipa konačno ‘nadošla’, sve ono što smo radili do sada sada će doći na naplatu. Vidjećete pravi Petrovac”, naglašava Faust.

ERAKOVIĆ: POBJEDA JE IMPERATIV

I Sutjeska, međutim, stiže sa pobjedničkim ambicijama - da sačuva prvo mjesto pred pauzu, ali i da prvi put u drugom dijelu veže dvije pobjede.

”Nismo povezali dva trijumfa u nastavku sezone i ovo je prava prilika - da odemo na pauzu u dobrom raspoloženju”, kaže vezista Novica Eraković, koji će se u nedjelju najverovatnije pridružiti reprezentaciji Crne Gore za mečeve protiv Bugarske i Srbije.

”Neće sigurno biti lako, ali Sutjeska u svakom meču ide na pobjedu. Posebno u ovakvoj situaciji, kada se borimo za titulu i tri boda su imperativ”.

Za trenera Sutjeske Nenada Brnovića, gostovanje u Petrovcu je “jedno od najtežih”.

”Teško gostovanje kvalitetnoj ekipi koja igra promjenjivo u nastavku prvenstva, ali njihova treća pozicija nas upozorava da moramo da budemo ozbiljni, prije svega u odbrani. Želimo pobjedu i da odemo na pravi način na pauzu”, ističe Brnović, koji ne računa na golmana Vladana Giljena, koji ima visoku temperaturu.

PAVLOVSKI: MI SMO KAO PORODICA

Budućnost se jesenas “okliznula” protiv Jezera u Beranama (0:0), danas ima popravni.

”Pred nama je nezgodna i nimalo laka utakmica. Međutim, mi u pozitivnoj atmosferi i u sjajnom ambijentu, poslije lijepe predstave i pobjede nad Jedinstvom na domaćem terenu 4:0, dočekujemo taj okršaj. Meč pripremamo maksimalno koncentrisani, disciplinovani i željni i vjerujem da neće biti problema”, kaže za klupski sajt vezista Budućnosti, zimsko pojačanje Marko Pavlovski.

I Budućnost, poput Sutjeske, želi prvi put da veže pobjede u drugom dijelu sezone.

”Budućnost kao klub mora da ima najveće ciljeve i pristup na svakoj utakmici mora da bude maksimalan. Znam da su momci fokusirani, da razmišljaju na isti način i da nas krasi zajedništvo. Svi smo kao jedna porodica i jedan tim, tako da ulazimo u meč maksimalno spremni”, rekao je Pavlovski.

Parovi 26. kola

Jedinstvo Franca - Dečić (14 h)

Sudija: Miloš Bešović (Podgorica)

Jezero - Budućnost (15)

Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

Arsenal - Rudar (15)

Sudija: Nikola Cvijović (Budva)

Mornar - Iskra (18)

Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Petrovac - Sutjeska (18)

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

Bonus video: