"Punim srcem i žarom do kraja karijere"

"Da nije tako ne bih već osam godina bio u Atletiku, u velikom klubu sa velikim ambicijama, igrao svaka 3-4 dana...”, kaže Savić u intervjuu za "Vijesti"

7653 pregleda 3 komentar(a)
Savić sa Ridigerom na posljednjem madridskom derbiju, Foto: Reuters
Savić sa Ridigerom na posljednjem madridskom derbiju, Foto: Reuters

Crnogorski fudbaler Stefan Savić je u januaru napunio 32 godine i osjeća se, kaže, nikad bolje...

”Fizički sam u odličnoj formi, pun sam iskustva... Nekada su moje godine bile završne, mijenjaju se stvari. Pogledajte Ibrahimovića, Modrića... Ili, recimo, defanzivca Pepea - 40 godina, a igra kao zmaj. Danas se mnogo više vodi računa o ishrani, o načinu života, medicina je napredovala... Pratim sve to, maksimalno sam posvećen, brinem o detaljima. Da nije tako ne bih već osam godina bio u Atletiku, u velikom klubu sa velikim ambicijama, igrao svaka 3-4 dana...”, kaže Savić u intervjuu za "Vijesti".

S godinama i iskustvom, često igrači uđu u fazu “mirovanja”, neke situacije rješavaju drugačije nego kada su bili mlađi, možda su i emocije drugačije - ali Savić nije izgubio žestinu i oštrinu, fajterski duh, kojim je “kupio” navijače Atletika i po kome je poznat i cijenjen u fudbalskom svijetu.

”Izgleda da nekad u tome i pretjeram”, priznaje.

”Ali, to sam ja i ne mijenjam se, niti mogu. A, kada izgubim taj žar i želju da moj tim pobjeđuje, kada ‘usporim’, znaću da se bliži kraj karijere. Do tada, uvijek punim srcem i energijom u svakom meču i protiv svakog protivnika”.

Bonus video: