Dabanović u Grčkoj: Crnogorski arbitar sudi AEK-u i Panatinaikosu

Crnogorski arbitar je ove sezone već dva puta sudio mečeve u Grčkoj

3062 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Dabanović, Foto: FSCG
Nikola Dabanović, Foto: FSCG

Crnogorski arbitar Nikola Dabanović dijeliće pravdu u velikom derbiju grčkog šampionata, utakmici AEK-a i Panatinaikosa, koja je na programu sjutra (20.30) u Atini.

U Grčkoj je posljednjih godina praksa da stranci sude derbije, a tako će biti i ovog puta budući da je riječ o utakmici od velikog značaja za obje ekipe.

Nakon 26 odigranih utakmica Panatinaikos je lider sa 61 bodom, dva više od AEK-a, a pet od Olimpijakosa. Upravo je AEK u prethodnom kolu izgubio od Olimpijakosa (3:1) i prvu poziciju prepustio "zelenima" iz Atine.

Crnogorski arbitar je ove sezone dva puta sudio u Grčkoj. Jesenas je sudio derbi između Panatinaikosa i Arisa koji su "zeleni" dobili minimalnim rezultatom, a prošlog mjeseca je dijelio pravdu na utakmici AEK-a i Olimpijakosa u polufinalu Kupa. Taj meč je AEK riješio u svoju korist - 3:0.

Dabanović je prije dva dana sudio meč Sivaspora i Fiorentine u revanšu osmine finala Lige konferencija, a ove sezone je debitovao i u Ligi šampiona, gdje je sudio meč grupne faze između Bajerna i Plzenja u Minhenu.

Bonus video: