Krstajić i Savić - od saigrača do rivala

Krstajić i Savić su jednu sezonu bili saigrači u Partizanu, kada je crnogorski fudbaler 2010. došao u Humsku iz BSK Borče

8355 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: FSCG
Stefan Savić, Foto: FSCG

Fudbalska reprezentacija Crne Gore naredne sedmice počinje novi ciklus, a Stefan Savić će se na premijeri EURO 2024 kvalifikacija, u petak u Razgradu, sresti sa čovjekom sa kojim je dijelio svlačionicu i teren, a koji je sada selektor Bugarske.

Mladen Krstajić bio je njegov saigrač i defanzivni partner u Partizanu - Krstajiću je to bila posljednja sezona u igračkoj karijeri, Saviću prva i jedina u crno-bijelom dresu. U ljeto 2010. je došao u Humsku iz BSK Borče.

”Krle je tada imao 36-37 godina, ja 18. Sjećam se kada sam došao u kamp na Teleoptiku, nakon potpisivanja ugovora, upoznao sam se sa stručnim štabom, a zatim su me odveli da se posebno upoznam sa njim. Sjećam se da je bio na masaži... Krstajić me prihvatio kao sina, bio je duplo stariji od mene, veliki profesionalac, veoma ozbiljna ličnost, pravi lider na terenu, ogromnog iskustva i velike karijere. Mnogo mi je značila sezona sa njim”, kaže u intervjuu za "Vijesti" Savić, koji je nakon jedne godine u Partizanu, u ljeto 2011, prešao u Mančester siti.

”U kontaktu smo povremeno, vidjeli smo se nekoliko puta. Drago mi je i zbog njegove trenerske karijere, vodio je Srbiju na Mundijalu, ne sumnjam da radi dobre stvari sa Bugarskom. Radujem se susretu”.

Bonus video: