Samo bod za Bokelj, pobjede Berana i Podgorice, poraz Otranta u borbi za opstanak

Odigrani mečevi 22. kola Druge lige

3030 pregleda 3 komentar(a)
Beranci su na čelu tabele, Foto: Privatni album/Milan Radulović
Beranci su na čelu tabele, Foto: Privatni album/Milan Radulović

Berane sa 36 i Podgorica sa 33 bodova vode "kolo" u Drugoj ligi, dok je Bokelj sa 32 pao na treću poziciju - epilog je mečeva 22. kola.

Kotorani, doduše, imaju meč manje.

Beranci su pobijedili Kom na Zlatici - 1:0, što im je prvi trijumf u proljećnoj polusezoni, nakon poraza i remija. Podgorica je istim rezultatom savladala Igalo na "DG areni", dok je Bokelj neočekivano ispustio dva boda kod kuće protiv Grblja (1:1).

Očekuje se da će ova tima voditi borbu za plasman u elitu, jer je Kom sa tri proljećna poraza ostao na 30 bodova i spustio se na 4. mjesto, ali "prijeti" Mladost DG - ekipa Marka Šćepanovića pobijedila je danas Otrant u Ulcinju i sa 29 bodova se približila vrhu.

Prvoplasirani direktno ide u elitu, drugi i treći igraju baraž.

Pobjedu Beranama na gostovanju Komu donio je 19-godišnji Joško Rendulić - hrvatski napadač pogodio je u 59. minutu, samo pet minuta pošto je ušao u igru.

Rendulić, koji se dugo mučio sa povredom, mogao bi da bude veliki adut tima Milana Radulovića u borbi za plasman u elitu.

Na "DG areni", Marko Burzanović je već u 5. minutu promašio penal, ali to na kraju nije koštalo Podgoricu protiv Igala - pobjedonosni gol postigao je Bogdan Rašo u 32. minutu.

Lakše je bilo za domaće u nastavku, jer je fudbaler Igala Aleksa Maraš dobio dva žuta kartona u nadoknadi prvog poluvremena.

Bokelj je na Gradskom stadionu vodio protiv Grblja od 3. minuta, golom Igora Vukčevića, ali je bod timu njegovog oca na suparničkoj klupi, Nenada, donio rezervista Andrej Golub osam minuta prije kraja.

U Ulcinju, bolan poraz silno pojačanog Otranta - Mladost DG je slavila sa 1:0, autogolom Ariana Senikovića u 16. minutu.

Ekipa Dejana Vukićevića na začelju tabele ima pet bodova manje od pretposljednjeg Igala.

Jedna ekipa se seli u niži rang, pošto je OFK Nikšić već ispao samim činom odustajanja.

Slobodbna u ovom kolu bila je ekipa Zete.

Tabela: Berane 33 bodova (20 utakmica), Podgorica 33 (20), Bokelj 32 (19), Kom 30 (20), Mladost DG 29 (20), Grbalj 23 (19), Zeta 21 (19), Igalo 20 (19), Otrant 15 (20).

Bonus video: