Real nema više šta da čeka, rimski derbi za Ligu šampiona

Barselona ima devet bodova više od najvećeg rivala pred večerašnji "el klasiko", Lacio dočekuje Romu, Inter sa Juveom

7332 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tri velika derbija evropskog fudbala obilježiće posljednje kolo u "ligama petice" pred pauzu zbog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U španskoj La ligi je ulog titula pred "el klasiko" koji bi trebalo da pokaže da li Real Madrid može da parira Barseloni koja poslije 25 kola ima devet bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona.

Pobjeda "blaugrane", pa i remi, učinio bi da tim Ćavija Ernandesa večeras (21 sat) stavi jednu ruku na šampionski pehar...

"Znamo da će Real probati da dominira, da iz posjeda traži ono što želi. I mi smo tim koji želi isto, ali nekada ste natjerani da igrate onako kako hoće protivnik. Naravno da je bolje ako pobjeđujemo ubjedljivo, ali ne vidim nikakav problem i ako bude ponovo 1:0. Barsa je tako osvajala i titule prvaka Evrope, zašto ne bi i postala šampion Španije", rekao je Ćavi.

Barsa je u posljednjih pet zvaničnih utakmica sa Realom izgubila samo jednom. Sastav Karla Anćelotija je, s druge strane, prinuđen da u "el klasiko" uđe bez kalkulacija.

"Nemamo šta da čekamo ako želimo da se umiješamo u borbu za titulu. Važnost meča je velika, ali moramo da budemo racionalni i skoncentrisani, jer nećemo dobiti ništa ako budemo žurili", istakao je Anćeloti.

Barsa u derbi ulazi bez Pedrija, dok je u Realu pod znakom pitanja Karim Benzema, koji se povrijedio u duelu sa Liverpulom u Ligi šampiona u kojem je i bio strijelac.

Veoma je važno kolo i u Seriji A. Lacio je u rimskom derbiju domaćin Romi (18 sati), ima šansu da pobjedom odbrani treće mjesto i pobjegne gradskom rivalu pet bodova.

"Uvijek je derbi više od igre, pogotovo kada može da bude ključan i za vrh tabele", poručio je trener “nebesko-plavih” Mauricio Sari.

Adam Marušić je najavljen od prvog minuta u dresu Lacija, a na klupi Rome neće biti Žozea Murinja koji odrađuje drugi od dva meča kazne zbog uvreda na račun sudije u utakmici sa Kremonezeom.

Na programu je Derbi Italije - Inter protiv Juventusa (20.45).

"Stara dama" je zbog kazne od 15 bodova daleko (minus 10) od borbe za četvrto mjesto, ali u duelu sa velikim rivalom na "Meaci" nema šta da izgubi.

"Da nije bilo te kazne sada bismo bili na tri boda više od Intera. Nismo, dakle, tako loši, osvojili smo najviše bodova poslije Napolija", rekao je trener Juvea Masimilijano Alegri.

Popularni Maks računa neku svoju tabelu, odgovorio mu je Simone Inzagi:

"Ne gleda se tabela po tome šta je moglo da se desi. Realna, a ne virtuelna tabela, govori da je Inter drugi", kazao je Inzagi.

Bonus video: