Haland već izjednačio najbolji golgeterski učinak Kristijana Ronalda tokom igranja u Engleskoj

Erling Haland već stigao do brojke od 42 gola u sezoni za "građane", još dva do apsolutnog rekorda a Siti je u borbi za tri trofeja

7549 pregleda 2 komentar(a)
Haland je osam goova postigao u 126 minuta igre! Pep ga je oba puta izveo u 63., Foto: REUTERS
Haland je osam goova postigao u 126 minuta igre! Pep ga je oba puta izveo u 63., Foto: REUTERS

Erling Haland igra u fantatičnoj formi, postigao je osam golova u dvije posljednje utakmice - pet u mreži Lajpciga u pobjedi "Mančester sitija od 7:0, a u polufinalu FA kupa het-trik u mreži Barnlija (6:0).

“Posljednjih nekoliko utakmica je bilo dobro. Bile su to važne utakmice -. 7:0 i 6:0 prije pauze za međunarodne utakmice - to je impresivno. Jako sam srećan. Svaki gol mi puno znači. Svaki postignuti gol za ekipu je od velike važnosti", kazao je Norvežanin i dodao:

"Pobjeda od 6:0 je sjajna jer je Barnli dobra ekipa. Tako da sam jako srećan što me čeka utakmica na Vembliju. Ja sam napadač i volim davati golove! Ali nisam fokusiran samo na njih, nego i na stvaranje prilika. Kada postoje šanse, šanse da zabijem su velike," rekao je Haland.

A da to radi maestralno pokazuje činjenica da je već dao 42 gola ove szone u dresu "građana" i izjednačio najboli rezultat Kristijana Ronalda u Mančester junajtedu.

Više od Halanda, po 44 gola za klub iz Premijer lige su u sezoni postigli Rud van Nistelroj i Mo Salah.

Samo, sezona je tek u jeku, Siti igra na tri fronta!

Bonus video: