Krupni korak ka tituli: Martineli i Saka odveli Arsenal na plus osam (VIDEO)

"Tobdžije" nadigrale Kristal Palas u malom londonskom derbiju - 4:1

3662 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ko je u Arsenalu mogao da sanja ovakvu situaciju pred odlazak na posljednju reprezentativnu pauzu?

"Tobdžije" više nisu samo ozbiljan kandidat za titulu prvaka Engleske, već i makar blagi favorit da je osvoje nakon što su bez većih problema odradili još jednu "malu" utakmicu u šampionatu.

Lider je vikend u kojem Siti nije igrao zbog obaveza u FA kupu (plasirao se u polufinale pobjedom nad Barnlijem) iskoristio da uz meč više ode na plus osam trijumfom nad Kristal Palasom i da na pravi način prevaziđe eliminaciju iz Lige Evrope od Sportinga.

U malom londonskom derbiju na "Emirejtsu" jedva da je i bilo dilema oko konačnog ishoda - Arsenal je slavio 4:1, a već do poluvremena je mnogo bolje izdanje krunisao golovima Gabrijela Martinelija i Bukaja Sake.

Početkom drugog dijela je pogodio i Granit Džaka na pas Leandra Trosara, ali je Arsenal narednih dvadesetak minuta rizikovao da se gosti potpuno vrate u utakmicu.

Palas je, naime, smanjio na 3:1 pogotkom Džefrija Šlupa, onda je Aron Ramsdejl odbranio zicer Vilfredu Zahi, da bi tačku na neizvjesnost stavio Saka u 74. minutu.

Bio je to 12. gol Sake u sezoni u prvenstvu, ima i 10 asistencija. Dvocifren golgeterski učinak u Arsenalu imaju i Martineli (13) i Martin Edegor (10).

Bonus video: