Barselona stavila jednu ruku na pehar, Real se oprašta od titule

Barselona u odličnom "el klasiku" slavila nakon preokreta 2:1

10734 pregleda 5 komentar(a)
Roberto proslavlja gol, Foto: Reuters
Roberto proslavlja gol, Foto: Reuters

Barselona od 2019. godine čeka titulu u La Ligi, a nakon večerašnjeg meča protiv Reala i novog "el klasika", čini se da "blaugranu" niko ne može zaustaviti da početkom juna otvori šampionski šampanjac.

Barselona je večeras, u još jednom "el klasiku" zasluženo savladala Real Madrid na "Nou Kampu (2:1) i razliku na tabeli uvećala na 12 bodova.

Istina, moglo je da bude i drugačije da je Asensio u finišu meča na vrijeme izbjegao ofsajd zamku kada je postigao gol, koji je, u tom trenutku, donio Madriđanima prednost. VAR je morao da reaguje, poništio je pogodak španskom fudbaleru, pa ostaje zapisano da je Real poveo poslije autogola Arauha, da je izjednačio Serđi Roberto, a gol za pobjedu Barselone postigao Kesi.

Na startu utakmice Real je prvi zaprijetio preko Benzeme, dok je najopasniji igrač Barselone bio Rafinja.

Barsa je u početku imala inicijativu i u jeku napada "blaugrane" Real je poveo - Vinisijus je u devetom minutu u šesnaestercu uzeo loptu, centrirao, a Arauho je skrenuo u sopstvenu mrežu. I na ovom meču je Vinisijus lako izlazio sa Arauhom i zadavao dosta problema igraču Barselone.

El klasiko
foto: Reuters

Poslije vođstva Real je preuzeo kontrolu, Barsa se malo povukla, ali i zaprijetila kada je Kristensen sredinom prvog dijela glavom šutirao pored gola.

Rafinja je najviše prijetio Madriđanima, u 35. minutu je sjajno šutirao, a nakon još jednog njegovog udarca Barselona je izjednačila - u 45. minutu Brazilac je izblokiran, a lopta je došla do Roberta, koji je prvi put u karijeri postigao gol u "el klasiku".

U većem dijelu drugog poluvremena Barselona je bila bolja, imala više od igre, bila je ofanzivnija, a u 59. minutu mogla do vođstva. Robert Levandovski je šutirao lijevom nogom, a lopta otišla u korner.

Osam minuta kasnije je Levandovski imao još jednu odličnu priliku, ali je sa pet metara šutirao preko gola.

Sa druge strane Anćeloti je bacio sve karte u napad, uveo Asensija i Rodriga i Real je krenuo na sve ili ništa. Madriđani su u finišu bili konkretniji, opsjedali gol Barse i zatresli mrežu u 81. minutu, ali je Asensio bio u milimetarskom ofsajdu.

El klasiko
foto: Reuters

I onda je u drugom minutu sudijske nadoknade Barsa krenula u napad - Balde je sa lijeve strane ubacio loptu, a Kesi riješio utakmicu i, čini se, šampionsku trku.

Real je slavio u prvom "el klasiku" u oktobru (3:1), a Barsa je nakon toga bila bolja u finalu Superkupa (3:1), prvom meču polufinala Kupa kralja (0:1) i večeras u drugom ovosezonskom međusobnom meču u prvenstvu.

Bonus video: