Anćeloti: Ofsajd je bio sumnjiv; Ćavi: Iznenadio me je tom izjavom

Barselona golom Franka Kesija u 91. minutu praktično riješila sve dileme i nagovijestila prvu titulu nakon četiri godine, Karlo Anćeloti ljut zbog poništenog pogotka Marka Asensija

5245 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Reuters/Nacho Doce
Foto: Reuters/Nacho Doce

Pobjedom nad Realom (2:1), Barselona je praktično riješila pitanje prvaka Španije.

Katalonci na 12 kola do kraja La Lige imaju 12 bodova više od „krajevskog kluba” i bilo bi čudo da ne osvoje prvu titulu nakon četiri godine.

Presudio je gol Franka Kesija u 91. minutu, ali je moglo da bude drugačije da pogodak Marka Asensija u 81. za drugo vođstvo Reala poništen zbog milimetarskog ofsajda.

„Zaslužili smo da pobijedimo. Jako sam ponosan na svoje igrače. Odigrali su jako dobro, a ja sam napravio logične zamjene. Izgubili smo zbog sumnjivog ofsajda. Februar je bio težak mjesec za Real. Nismo dobro reagovali nakon Mundijala, ali igramo dobro. Budemo li i dalje igrali ovako, siguran sam da ćemo osvojiti nešto ove sezone. La Liga je sad praktično nemoguća, ali nećemo odustati. Ali, čeka nas još Kup kralja i Liga šampiona”, rekao je Karlo Anćeloti.

Na te njegove riječi reagovao je trener Barse, Ćavi Ernandes.

„Ofsajd? Bilo je i Anćeloti me je iznenadio svojim izjavama. Više ne bi trebalo da raspravljamo. Rezultat je zaslužen i zato volim VAR. Bez njega je sve puno teže, a s njim je rezultat pošteniji”, istakao je Ćavi na konferenciji za medije.

Nekada jedan od najboljih vezista svijeta je otkrio šta mu je bio plan pred meč.

„Ključno je bilo da ne gubimo lopte i tako dozvolimo Realu da nas kontrira. Real je ubojit u takvoj igri. Patili smo u 2. poluvremenu, ali mislim da smo bili bolji”.

Ćavi je pohvalio strijelca izjednačujućeg gola, Serđija Roberta.

„Vrijeme je da se oda počast ovim igračima, koji su bili dosta kritikovani u posljednje vrijeme. Serđi Roberto... ne znam šta da više kažem o njemu. U svakoj drugoj ekipi on bi bio cijenjen, ovdje ga kritikuju. On je primjer svima i sjajno je biti njegov trener”, poručio je Ćavi.

Bonus video: