Piksi: Utakmica u Podgorici samo jedna u nizu

„Mi ćemo je gledati na najsportskiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. Igraće se sa 22 igrača, tako će početi i to je sigurno. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji”, rekao je Piksi na pres konferenciji

6820 pregleda 7 komentar(a)
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Fudbaleri Srbije počeli su pripreme za prva dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

„Orlovi” prvo dočekuju Litvaniju u petak, a tri dana kasnije gostuju Crnoj Gori.

Taj meč se najavljuje kao veliki obračun, a i srpski mediji „dolivaju ulje na vatru”. Dragan Stojković ne pada na te priče.

„Kako ko uzima ili želi da vidi utakmicu. Mi ćemo je gledati na najsporstkiji mogući način. To je samo jedna utakmica u nizu i tu se sve završava. Igraće se sa 22 igrača, tako će početi i to je sigurno. O Crnoj Gori je zabranjeno da se priča i priča se samo o Litvaniji”, rekao je Piksi na pres konferenciji.

Srbija je na papiru favorit grupe u kojoj su još Mađarska i Bugarska.

„Trebalo bi da se plašimo svakog tima u grupi, ali ne da imamo strah koji će oduzeti noge. Meni će svaka utakmica biti ista, kao i našim igračima. Nevažno kako se protivnik zove. Veliki je ulog. Kao što sam rekao, svaka utakmica je finale i tako ćemo se spremati. Samo se sa tim pristupom možemo nadati nečemu. Svi ostali će vam reći da će se boriti za jedno od dva mjesta. Da li će nas gledati kao favorite ili autsajdere, to je manje bitno”, naglasio je Stojković.

Legendarni fudbaler se izvinio naciji za eliminaciju u grupnoj fazi na Mundijalu u Kataru.

„Dugujem ili dugujemo, kako god hoćete, ali reći ću za sebe da dugujem izvinjenje naciji za očekivanja u Dohi. Dugujem najveće izvinjenje za one koji su bili tamo za rezultat koji smo ostvarili”, rekao je Stojković.