Radulović: Želimo da se nametnemo u Razgradu, imamo kad da mislimo na meč sa Srbijom

Crnogorska fudbalska reprezentacija počela pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

19188 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je počela pripreme za prva dva meča u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Prvi duel je sa Bugarskom u petak u Razgradu, tri dana kasnije slijedi okršaj u Podgorici sa Srbijom u drugom kolu grupe G u kojoj su još i Mađarska i Litvanija.

"Hrabri sokoli" nikada do sada nisu izgubila prvi meč u takmičarskom ciklusu, ali nikada nisu ni došla do velikog takmičenja.

Start je, naravno, važan, ne i presudan, ali crnogorska selekcija ako želi da se bori za velike stvari jednostavno mora od početka da bude u igri.

Crna Gora se protiv Bugarske neće postaviti kao gostujuća ekipa i u inferiornom položaju, najavio je selektor Miodrag Radulović prvog dana priprema za početak kvalifikacija.

"Fokusirani smo na Bugarsku, a iz iskustva znamo koliko je bitan start i činimo sve da bude pravi. Koncentracija je ključna, do sada smo čim ona padne bili kažnjavani. Moramo da svakog trenutka znamo zbog čega smo se okupili, kakvi su nam ciljevi i da činimo sve da ih ostvarimo", rekao je Radulović.

Sa spiska su zbog povreda otpali Marko Janković i Uroš Đurđević, kao i golman Matija Šarkić.

"Tu su igrači koji su u najboljoj formi, koji igraju standardno u klubovima i koji mogu da isprate standarde takmičenja na ovom nivou, željeni tempo i intenzitet. Dobra stvar je da su naši reprezentativci imali pozitivan vikend, srećom se lista povrijeđenih svela na tri imena", kazao je Radulović i dodao:

"Nedostaju nam Đurđević, Šarkić i Janković, a nemamo luksuz da se odreknemo nijednog igrača. Žalim i zbog izostanka Kosovića koji je operisao ligamente, te još nekoliko njih koji su imali dugu zimsku pauzu... Sve njih pratimo, u fokusu su, sada smo izabrali one najbolje i u najboljoj formi".

Bugarska - nekada jaka istočnoevropska sila, danas selekcija koja je daleko od najveće scene. Bugari su u procesu stvaranja tima, sa novim selektorom Mladenom Krstajićem.

"Bitno je da počnemo na pravi način, dobri rezultati popravljaju atmosferu u reprezentaciji i oko nje. Bugarska je fudbalska zemlja, pogotovo smo je pratili od kada je tu selektor Mladen Krstajić koji je donio neku novu energiju. Podmladio je tim, Bugari igraju agresivno, žele da nametnu tempo i na to moramo da odgovorimo. Promijenili su i sistem igre, očigledno je da imaju dosta dobar kvalitet, ali siguran sam da mi imamo čime da pariramo u Razgradu", rekao je crnogorski selektor.

Crna Gora će uraditi sve da se nametne na stadionu Ludogoreca.

"Možemo da se prilagodimo rivalu, ali možemo i da napadnemo. Kada smo mogli da pobijedimo Grčku i Rumuniju, da odigramo 2:2 u Turskoj, sigurno možemo da budemo budemo ravnopravni sa Bugarima. Ako budemo pravi, onda smo blizu dobrog rezultata", jasan je Radulović.

O Srbiji je rano da se priča, tvrdi Radulović:

"Poštuje i Bugarsku Srbiju, sada se spremamo za Razgrad. Onda ćemo govoriti o Srbiji, sigurno nas očekuje pravi spektakl", zaključio je Radulović.