Halandov savršeni odgovor Pepu Gvardioli

Kakva sedmica za norveškog golgetera - "stradali" su Lajpcig i Barnli, kojima je dao ukupno osam golova

7978 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pres konferencija Pepa Gvardiole prošlog ponedjeljka kao da je bila najbolja moguća motivacija za Erlinga Halanda, koji je na pomalo kritičko izlaganje katalonskog trenera odgovorio sa čak osam golova u dva meča.

Za taj učinak mu je trebalo samo 126 minuta koliko je proveo na terenu...

Pepov "motivacioni" govor se svodio na to da Haland može da više učestvuje u igri Sitija.

"Ne dopada mi se kada je igrač opasan samo u kaznenom prostoru. Potrebno je da Erling bude aktivniji u akcijama, to je ono što možemo da popravimo radeći zajedno", rekao je Gvardiola u susret meču Lige šampiona sa Lajpcigom.

Tridesetak sati kasnije je Norvežanin nastavio da radi ono što najbolje zna - čak pet puta je bio strijelac protiv njemačke ekipe (7:0), da bi prije tri dana seriju nastavio u FA kupu - upisao je het-trik u goleadi (60:0) u duelu sa drugoligašem Barnlijem.

Predstavljamo igrače koji su obilježili evropski fudbalski vikend:

GOLMAN

Mandanda (Ren) - uvijek ima poseban motiv protiv Pari Sen Žermena s obzirom na to da je veći dio karijere proveo u Marseju.

Njegov Ren je šokirao “svece” na Parku prinčeva, a iskusni čuvar mreže je imao nekoliko senzacionalnih odbrana u duelima sa Kilijanom Mbapeom i Lionelom Mesijem.

ODBRANA

Judodži (Udineze) - kupio ga je Totenhem na insistiranje Antonija Kontea, potom dozvolio Udinezeu da ga pozajmi... Judodži ima potencijal da nosi dres mnogo većeg kluba od Sparsa i "zebri", pokazuje to u kontinuitetu u duelima sa najboljim timovima u Italiji.

Gereiro (Borusija Dortmund) - postigao je gol protiv Kelna, imao i dvije asistencije u pobjedi 6:1. "Milioneri" su sami na vrhu Bundeslige, Portugalac je do sada u sezoni upisao tri pogotka, devet puta je asistirao...

SREDINA

Kesi (Barselona) - kada se podvuče crta na kraju sezone, ako Barsa sačuva 12 bodova više u odnosu na Real Madrid, pričaće se o njegovom golu u el klasiku kao o detalju koji je definitivno stavio tačku na šampionsku borbu u La Ligi.

Kostić (Juventus) - nisu navijači Juvea ove sezone vidjeli najbolje izdanje Filipa Kostića, ali u dva duela i dvije pobjede sa Interom su mogli da se uvjere koliko može da bude koristan. U prvom derbiju je imao dvije asistencije, a u nedjelju veče je i bio jedini strijelac na "Meaci".

Palasios (Bajer) - samo je sticajem okolnosti Bajer morao da dočeka dva penala da bi srušio Bajern u derbiju. Domaćin je bio mnogo bolji, promašivao je šanse, a zasluženi trijumf mu je sigurnim udarcima sa bijele tačke donio bivši vezista River Plate.

NAPAD

Sančes (Marsej) - odavno Čileanac nije bio tako efikasan kao ove sezone u Marseju. Postigao je 16 golova, od toga 12 u Ligi 1 i najzaslužniji je što je velikan sa "Velodroma" drugi na tabeli.

Haland (Mančester siti) - u utorak je pogodio pet puta u Ligi šampiona, u subotu tri u FA kupu - bila je to savršena sedmica za golgetera Sitija. Za osam golova mu je trebalo tek 126 minuta...

Zakanji (Lacio) - njegov momenat inspiracije je učinio da se rimski derbi ne pamti po nesportskim potezima igrača i stručnog štaba oba tima. Ono što je najbitnije za "nebesko-plave", Zakanji je donio trijumf kojim su stigli do drugog mjesta na tabeli.

Saka (Arsenal) - lider Premijer lige ima mnogo heroja u ovoj fantastičnoj sezoni, ali Saka je igrač koji u svakom trenutku donosi prevagu.

Protiv Kristal Palasa je došao do dabl-dabl učinka ove sezone, sa ukupno 12 golova i 10 asistencija u šampionatu.

Ibrahimović (Milan) - postao je najstariji strijelac u istoriji Serije A, ali u Udinama to nije donijelo ništa "rosonerima", jer su glatko poraženi 3:1.

Bonus video: