Totenhem će smijeniti Kontea, stiže Glasner

Engleski mediji pišu da će Italijan ove sedmice dobiti otkaz

4706 pregleda 2 komentar(a)
Konte, Foto: Reuters
Konte, Foto: Reuters

Antonio Konte će ove sedmice dobiti otkaz, a naslijediće ga aktuelni trener Frankfurta Oliver Glasner, pišu engleski mediji.

Totenhem je u krizi, eliminisan je od Milana u osmini finala Lige šampiona, Šefild junajted je bio bolji u FA kupu, dok je u Premijer ligi ekipa na četvrtom mjestu sa 49 bodova - dva više, ali i dvije utakmice više od Njukasla.

Totenhem je prethodnog vikenda vodio na gostovanju Sautemptonu 3:1, a na kraju je osvojio samo bod. Poslje utakmice je Konte žestoko kritikovao saigrače.

"Vidim sebične igrače, vidim igrače koji ne žele pomoći jedni drugima i ne igraju srcem. Prije utakmice sam skrivao tu situaciju, htio sam da pričam s igračima nasamo, da pokušam da ih podignem, ali sada moram reći da ova ekipa nema volju i želju potrebnu za postizanje uspjeha. To je ono što moraju pokazivati u svakom trenutku", rekao je Konte nakon utakmice.

Italijan je potom kazao i da je klub odgovoran za rezultate.

"Klub ima odgovornost za ono što radi na tržištu igrača. Svaki trener koji je radio ovdje ima odgovornost za rezultat. A igrači? Šta s igračima? Gdje su igrači? Imamo 11 igrača koji igraju za sebe, gdje je njihova odgovornost? Mi smo profesionalci. Klub nam daje velike plate. Zarađuju novac, ja zarađujem novac za ovaj posao, razumijete? Nisu plaćeni da traže izvinjenje, da ne pokazuju želju i da nemaju odgovornost. Za mene je to neprihvatljivo jer se prvi put u karijeri nalazim u ovakvoj situaciji", bio je oštar Konte.

Italijan je potom nastavio sa izlaganjem.

"Igrači su navikli na ovakvo stanje. Ne igraju za ništa bitno. Ne žele igrati pod pritiskom, ne žele igrati pod stresom, ovako im je lakše. To je Totenhemova priča. Imaju 20 godina ovog vlasnika i nikad nisu ništa osvojili. Zašto? Je li kriv klub i svaki trener koji je radio u njemu? Vidio sam koje je trenere Totenhem imao na klupi, jasno da nisu. Dosad sam ćutao, ali više neću. Ovo nije pošteno prema našim navijačima. Ti ljudi nas prate, kupuju karte da vide ekipu i onda dobiju ovo. Moramo o tome jako dobro razmisliti."

Bonus video: