Sevilja našla zamjenu za Sampaolija

Klub iz Andaluzije je naveo da je Hose Luis Mendilibar, čiji će glavni zadatak biti da izbori opstanak tog kluba u Primeri, potpisao ugovor do kraja sezone.

5819 pregleda 0 komentar(a)
Horhe Sampaoli nije više trener Sevilje, Foto: AP Photo/Daniel Cole
Horhe Sampaoli nije više trener Sevilje, Foto: AP Photo/Daniel Cole

Fudbalski klub Sevilja saopštio je da će danas smenjenog trenera Horhea Sampaolija na klupi zamijeniti Hose Luis Mendilibar.

Sevilja je navela da je Mendilibar, čiji će glavni zadatak biti da izbori opstanak tog kluba u Primeri, potpisao ugovor do kraja sezone.

Mendilibar je prošle sezone predvodio Alaves na samo 12 utakmica. Veliki dio svoje trenerske karijere proveo je u Eibaru, a između ostalih trenirao je i Valjadolid, Osasunu i Atletik Bilbao.

Ranije danas, Sevilja je smijenila Argentinca Horhea Sampaolija, nakon nakon poraza od Hetafea u Primeri (0:2).

Sampaoli je klupu Sevilje preuzeo 6. oktobra prošle godine, nakon odlaska Hulena Lopetegija, a ostavlja tim na 14. mestu na tabeli Primere, sa samo dva boda više od Valensije koja je prva u opasnoj zoni.

On je predvodio Sevilju na 31 utakmici, uz 13 pobjeda, šest remija i 12 poraza. Pod vođstvom Sampaolija, Sevilja je stigla do četvrtfinala Lige Evrope, gdje za protivnika ima Mančester junajted.

Sevilja će naredni meč u Primeri igrati 1. aprila protiv Kadiza.

Bonus video: