Real optužio sudiju za krađu protiv Barselone: Priznali su Kesijev gol da bi uništili naše snove

Real je Bengoećeu javno optužio za pristrasnost, a ovo se opisuje kao veliki skandal u španskom fudbalu

6384 pregleda 5 komentar(a)
Asensio proslavlja gol koji je poništen, Foto: Reuters
Asensio proslavlja gol koji je poništen, Foto: Reuters

Ne smiruju se strasti nakon posljednjeg "el klasika" u kojem je Barselona nakon preokreta savladala Real Madrid (2:1) i pobjegla mu na 12 bodova prednosti.

U Realu smatraju da su oštećeni, da je arbitar Rikardo de Burgos Bengoećea morao da prizna gol, koji je postigao Asensio u finišu meča, a koji je u tom trenutku "merengesima" donio prednost. Ali, sudija je pogodak poništio zbog milimetarskog ofsajda.

Klupska televizija Reala objavila je četiri minuta snimka na kojim se, po njihovom mišljenju, vide sve situacije u kojoj je Real oštećen.

Real je Bengoećeu javno optužio za pristrasnost, a ovo se opisuje kao veliki skandal u španskom fudbalu.

„Nas ništa ne iznenađuje vezano za sudiju koji svojim greškama uvijek šteti Madridu. Znali smo to. Kad sudi De Burgos Bengoećea, uvijek igramo protiv dvanaestorice“, navodi se u tekstu „Sporta“ od izvora iz Reala.

Klupska televizija Reala je navela da je sudija radio na štetu kluba „zajedno sa vjernim štitonošom u VAR sobi Sezarom Sotom Gradom“, te da su njih dvojica preuzeli potpunu kontrolu „kako bi Real udaljili od bilo kakve šanse da se bori za titulu“.

Sudiju su optužili i da je svaka odluka bila na štetu Madrdida.

„Kriterijum mu je zavisio od toga koji dres igrač nosi."

Sport je naveo još nekoliko detalja.

„Dvojica sudija imala su zadatak izbaciti Real Madrid iz borbe za osvajanje lige. De Burgos i Soto Grado nisu propustili priliku da to urade“, prenosi Sport navode iz analize.

Poseban dio u tekstu posvećen je poništenom golu Asensija.

„Svoju odluku opravdali su nekim crtama, povlačeći ih centimetar ovdje ili ondje, po oku, kako im je odgovaralo. Da bi uništili naše snove, priznali su Kesijev gol nakon očiglednog prekršaja Levandovskog na Karvahalu“.

Bonus video: