Uhapšen Pogbin prijatelj zbog optužbi za iznudu

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz djetinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao

2389 pregleda 0 komentar(a)
Pogba, Foto: Reuters
Pogba, Foto: Reuters

Bliski prijatelj Pola Pogbe, Adama Kamara, koga od ljeta traži francusko pravosuđe u istrazi u slučaju iznude fudbalera, priveden je, a zatim optužen i pritvoren, saznaje Frans pres.

Potvrđujući informaciju Parizijena i Žurnal di Dimanša, izvor AFP-a iz pravosuđa je naveo da je u nedjelju uhapšena "osoba za koju je istražni sudija izdao nalog za hapšenje".

Po navodima izvora AFP-a, Kamara je priveden istražnom sudiji u ponedjeljak, nakon čega je optužen za "iznudu u organizovanoj bandi" i juče je smješten u istražni zatvor.

Izvor upoznat sa slučajem je naveo da je hapšenje Adame Kamare izvršeno po njegovom povratku iz Dubaija.

Na pitanje AFP-a, advokatica Me Luis Henon je navela da njen klijent odbacuje sve optužbe. "Pritvor se ne čini opravdanim", rekla je ona.

Šest osoba, uključujući Matijasa Pogbu, brata Pola Pogbe, do sada je optuženo u ovom slučaju. Najmanje tri osobe su oslobođene.

Slučaj je počeo tužbom koju je 16. jula javnom tužilaštvu u Torinu podnio Pol Pogba, u kojoj je naveo pokušaj iznude od marta do jula 2022. godine u iznosu od 13 miliona eura.

Međutim, cijeli slučaj je dospio u javnost tek 27. avgusta kada je Matijas Pogba na društvenim mrežema najavio "velika otkrića" o svom bratu.

Preliminarnu istragu otvorilo je parisko tužilaštvo, zatim sudsku 2. septembra zbog, posebno, iznude oružjem, otmice ili otmice u organizovanoj grupi, i učešća u zločinačkom udruživanju.

Pol Pogba je francuskim istražiteljima rekao da su ga zarobili prijatelji iz djetinjstva i dvojica muškaraca sa kapuljačama, naoružani puškama, optužujući ga da im nije finansijski pomogao.

Od njega su tražili 13 miliona eura, a Pogba je istražiteljima rekao da im je platio 100.000 evra.

Bonus video: