Žoao Feliks: Kvalifikacije su uvijek komplikovane, upoznali smo se sa Martinesom

Fudbaleri Portugala igraju u četvrtak od 20.45 u Lisabonu protiv Lihtenštajna u prvom kolu Grupe J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a tri dana kasnije gostuju Luksemburgu

1332 pregleda 0 komentar(a)
Žoao Feliks, Foto: Reuters
Žoao Feliks, Foto: Reuters

Portugalski fudbalski reprezentativac Žoao Feliks rekao je da njegova ekipa mora da bude oprezna u predstojećim utakmicama protiv Lihtenštajna i Luksemburga na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"Uvijek moramo da budemo spremni i da ne ulazimo olako u utakmicu. Imamo primjer sa nedavnog Svjetskog prvenstva, kada su svi mislili da ćemo da prođemo Maroko, ali nismo. Uvijek je komplikovano, uvijek svaka reprezentacija daje sve od sebe i svi igraju svoje utakmice kao da je finale. Sve utakmice će biti teške, kod kuće i na gostovanjima. Moramo da budemo oprezni", rekao je Feliks.

Fudbaleri Portugala igraju u četvrtak od 20.45 u Lisabonu protiv Lihtenštajna u prvom kolu Grupe J u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a tri dana kasnije gostuju Luksemburgu.

Ekipu će predvoditi novi selektor Roberto Martines, koji je zamijenio na klupi Fernanda Santoša. Santoš je podnio ostavku poslije eliminacije sa Svjetskog prvenstva, u četvrtfinalu protiv Maroka. On je napustio ekipu dvije godine prije isteka ugovora, a sa reprezentacijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2016. i Ligu nacija tri godine kasnije.

"Na kratko smo se upoznali na treningu. Objasnio nam je neke od svojih ideja, uglavnom za predstojeće dvije utakmice, koje će biti vrlo slične. Pričao je o dinamici napada i vezama između krila i napadača", naveo je Feliks.

Među pozvanim igračima je i Kristijano Ronaldo, koji će prvi put igrati u Portugalu otkako je prešao u saudijski Al Nasr. Ronaldo je nokaut fazu Mundijala počinjao sa klupe i neizvjesno je da li će imati mjesto u prvom timu kod Martinesa.

Martines je poslije šest godina napustio reprezentaciju Belgije poslije razočaravajuće eliminacije u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva.

On je napravio malo izmjena u ekipi, a između ostalih pozvao je zvijezde Bernarda Silvu, Bruna Fernandeša, Diogoa Žotu i Pepea.

U Grupi J su još Slovačka, Island i Bosna i Hercegovina. Prvije dve ekipe iz 10 kvalifikacionih grupa plasiraće se direktno na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Bonus video: