Dozirani optimizam bugarskih legendi: Pobijedićemo Crnu Goru 1:0 ili 2:1

Crna Gora gostuje u Razgradu u petak u 18 sati, na startu ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

11273 pregleda 5 komentar(a)
Krasimir Balakov, legenda bugarskog fudbala, Foto: Printscreen YouTube
Krasimir Balakov, legenda bugarskog fudbala, Foto: Printscreen YouTube

Bugarski reprezentativni fudbal je u "blatu do pojasa", kako je to slikovito opisao Asparuh Nikodimov, reprezentativac 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka, ali uprkos tome legende u Bugarskoj vjeruju u dobar start njihove reprezentacije u kvalifikacijama.

Crna Gora gostuje u Razgradu u petak u 18 sati, na startu ciklusa za Evropsko prvenstvo 2024.

Sportal.bg je konsultovao nekoliko čuvenih bugarskih fudbalera i upitao ih za prognozu, a oni su svi redom tipovali na pobjedu, ali sa "zadrškom" - 1:0, ili 2:1...

U pitanju je, jasno, uobičajeni, doduše dozirani optimizam pred start neke nove priče.

Krasimir Balakov: Ja sam optimista! Momcima želim puno sreće protiv Crne Gore i prognoziram pobjedu od 2:1. Neće biti lako, ali verujem da ćemo pobijediti.

Danijel Borimirov: Nadam se da ćemo pobijediti! Ne želim da se vežem za konkretan rezultat, držaću palčeve da pobijedimo. Nadajmo se da će reprezentacija nastaviti sa dobrim igrama.

Bojčo Veličkov: Kako ćemo igrati sa Crnogorcima? Odmah da vam kažem - biće 2:1 za Bugarsku! Vjerujem u pobjedu.

Plamen Getov: Neka bude "polugol", ali neka bude za nas! Biće tako nešto. Nadam se, nadam se da će tribine biti popunjene.

Dimitar Dimitrov: Naravno, nadam se da ćemo pobijediti. Biće teška utakmica. Predviđam 1:0 za Bugarsku, iako nisam jak u prognozama.

Radostin Kišišev: Optimista sam, s obzirom na to da sam postigao jedan gol za reprezentaciju, i to baš protiv Crne Gore! Daj Bože da konačni rezultat bude 1:0 za Bugarsku.

Emil Kremenliev: Predviđam minimalnu pobjedu Bugarske - 1:0 i tri boda za nas! Pod Mladenom Krstaićem primjetan je preporod reprezentacije. Ima pomaka i vjerujem da ćemo pobijediti Crnogorce.

Plamen Markov: Želim uspjeh bugarskim fudbalerima. Ne bih se obavezao na rezultat, nikad nisam bio jak na lotou. Neka to bude pobjeda, ostalo nije bitno. Neka momci obraduju navijače!

Anatoli Nankov: Pred nama je teška utakmica, ali moramo negdje početi. Ja sam optimista, naravno! Bugarska će pobijediti 1:0.

Bonus video: