Milenković: Nema favorita u grupi, ali se ne bojimo ostalih selekcija

Srbija na startu kvalifikacija u petak dočekuje Litvaniju, u ponedjeljak gostuje Crnoj Gori

2406 pregleda 1 komentar(a)
Milenković, Foto: Shutterstock
Milenković, Foto: Shutterstock

Fudbaleri Srbije Nikola Milenković i Marko Grujić složili su se danas na konferenciji za novinare pred utakmicom sa Litvanijom da je selekcija Srbije "mogla da uradi više" na SP u Kataru, ali da to ostavljaju iza sebe i okreću se kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Bila su velika očekivanja u Kataru. Mogli smo više da pružimo, ali to ostaje iza nas. Pred nama su kvalifikacije za EP, nema lakih utakmica, u svaki meč moramo ući maksimalno koncetrisano. Imamo dobre šanse da se kvalifikujemo", rekao je Milenković, a prenio FSS.

U prvom meču kvalifikacija za EP, Srbija će u petak dočekati Litvaniju.

"Gledamo nas, nemamo strah, sve respektujemo ali vjerujemo u sebe i kvalitet koji imamo. Za nas je motiv više da budemo generacija koja će poslije 24 godine da ostvari plasman na jedno tako veliko i važno takmičenje", dodao je Milenković.

Milenković je rekao i da ne bi nijednu selekciju izdvojio kao favorita u grupi, i dodao da "sve zavisi od nas".

Srbija će igrati u Grupi G, zajedno sa Mađarskom, Crnom Gorom, Bugarskom i Litvanijom.

Milenković je rekao i da smatra da je na reprezentativcima "da na najbolji način predstavljamo svoju zemlju, pružimo svoj maksimum, a to će vjerujem narod da prepozna".

Marko Grujić je rekao da su svi "očekivali više na SP", i da je "trebalo vremena da se preboli taj neuspjeh".

"Sada smo na novom početku, željni i motivisani da uspemo u novom cilju i ostvarimo plasman na EP. Nemamo strah od rivala, igrali smo i protiv jačih selekcija pa smo uspjevali da pronađemo put do uspjeha. Sve poštujemo, ali znamo koliko možemo i šta želimo", rekao je Grujić.

Grujić je dodao i da je akcenat prethodnih dana bio na "radu na defanzivnom planu".

"Imamo dobru ofanzivu, postižemo mnogo golova, stvaramo veliki broj šansi, sada samo još da zategnemo igru u defanzivi i biće sve kako treba. Moramo svi zajedno da se branimo i svi zajedno da napadamo, što pre usvojimo te stvari, bićemo još bolji", dodao je Grujić.

Meč između Srbije i Litvanije na programu je u petak od 20:45 i igraće se u Beogradu na stadionu "Rajko Mitić". Tri dana kasnije Srbija gostuje Crnoj Gori.