Kadeti promašivali zicere, Perišić: Island nas nije ugrozio, zaslužili smo pobjedu

U17 reprezentacija Crne Gore igrala 0:0 sa Islandom na startu elitne runde kvalifikacija za EP. U subotu sa Škotskom

4359 pregleda 8 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Kadetska reprezentacija Crne Gore igrala je bez golova sa Islandom u Kardifu na startu eline runde kvalifikacija za EP.

Ne bi to čak ni bio loš rezultat protiv tima koji u svojim redovima ima igrača sa priličnim iskustvom u seniorskim timovima iz svoje zemlje da izabranici Gorana Perišića nisu stvorili i promašili četiri velike šanse da ostvare pobjedu.

"Očekivali smo da pobjedom otvorimo elitnu rundu, ali nažalost nismo uspjeli da slavimo, iako smo po prikazanom to zaslužili. Stvorili smo pet odličnih šansi, ne dozvolivši protivniku da nas ozbiljnije ugrozi. Igračima ne mogu ništa da zamjerim, odigrali su odličnu utakmicu u kojoj je zatajila samo realizacija. Ostaje nam da se oporavimo i spremimo za drugu utakmicu", rekao je Perišić za sajt FSCG.

Prvi put su "sokoli" zaprijetili nakon dva minuta, kada je izblokiran udarac Vasilija Adžića. Odličnu šansu propustio je Marko Tadić u 29. minutu - u situaciji ,,jedan na jedan” sa golmanom šutirao je pored stative. Ubrzo se u prilici našao i Stefan Đukanović, ali je čuvar mreže Islanda bio siguran. Isti igrač bio je blizu pogotka u 37. minutu, kada je jedan od defanzivaca Islanda izbacio loptu sa gol linije.

I u nastavku meča bila je slična situaciju na terenu. U 68. minutu Marko vihorni Marko Perović je bio zamalo neprecizan, da bi desetak minuta kasnije napadač Tadić opet bio u situaciji da pogodi - "ribari" su se odbranili.

CRNA GORA - ISLAND 0:0

Kardif - Međunarodni sportski kampus. Sudija: Dominik Stari (Češka)

Crna Gora: Ognjen Milović, Miloš Vračar, Bojan Damjanović, Bodin Tomašević, Lazar Maraš, Vasilije Adžić, Andrija Bulatović, Stefan Đukanović, Andrej Camaj (od 81. Pavle Pićurić), Marko Perović, Marko Tadić (od 83. Filip Perović).

Island: Ivar Porhalson, Stefan Stefanson, Zelvi Stefanson, Pori Porbjonson, Kjartan Kjartanson, Oli Melander, Stigur Pordanson (od 67. Sesar Hardarson), Noel Arnorson, Danijel Johaneson, Tomas Johanesen, Danijel Gudjonsen.

Bonus video: