Ronaldo postaje vlasnik drugog impresivnog svjetskog rekorda reprezentativnog fudbala

Kralj strijelaca svjetskog fudbala kada su u pitanju reprezentacije (118 golova za Portugal) sjutra bi nastupom protiv Lihtenštajna i 197. utrakmicom mogao da postane rekorder bo broju odigranih mečeva

6330 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo izjavio pred sjutrašnji meč sa Lihtenštajnom da su mu rekordi dodatni motiv.

CR7 će, ukoliko zaigra barem minut, oboriti svjetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju.

"Rekordi su mi motivacija, želim da postanem igrač s najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u istoriji, to bi bilo nešto na što bih bio ponosan. Ali ne stajem tu, želim i dalje biti pozivan u reprezentaciju", rekao je napadač saudijskog Al Nasra.

Sa ukupno 196 utakmica legendarni portugalski kapiten trenutno dijeli rekord s kuvajtskim napadačem Baderom Al-Mutavom, 38-godišnjakom, koji nije pozvan za prijateljske utakmice Kuvajta protiv Filipina i Tadžikistana.

Ronaldo je prvu utakmicu za Portugal igrao u avgustu 2003. tokom prijateljske utakmice protiv Kazahstana, a igrao je na svim međunarodnim takmičenjima od Eura 2004.

Već kralj svjetskih strijelaca u reprezentacijama sa 118 golova, Ronaldo ima priliku da iskombinuje dva najimpresivnija rekorda u međunarodnom fudbalu.

Ronaldo je rekao da je srećan na novom reprezentativnom okupljanju.

"Imam još puno da dam za reprezentaciju", rekao je 38-godišnji superstar, dodavši da ne pravi "dugoročne planove" za nastupe na Evropskom prvenstvu naredne godine i Svjetskom prvenstvu 2026.

Krajem novembra prošle godine Ronaldo je napustio Mančester junajted, da bi nakon Svjetskog prvenstva u Katru i ispadanja njegove selekcije u četvrtfinalu prešao u saudijski Al-Nasr.

Fudbaleri Portugala u četvrtak počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom na domaćem terenu protiv Lihtenštajna (20.45). Drugu utakmicu u martovskom ciklusu Portugal igra tri dana kasnije, u gostima protiv Luksemburga.

Bonus video: