Krstajić: Crna Gora je dobar tim, ne trebaju mi fudbaleri koji turistički dolaze u reprezentaciju

Selektor Bugarske na današnjoj konferenciji najavio meč sa Crnom Gorom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji se igra sjutra (18) u Razgradu

9379 pregleda 3 komentar(a)
Krstajić, Foto: Shutterstock
Krstajić, Foto: Shutterstock

Bugarski fudbal godinama ne odiše kvalitetom. Reprezentacija je daleko od elite, a posljednje veliko takmičenje na kojem se Bugarska pojavila je Evropsko prvenstvo 2004. godine, kada u grupi sa Švedskom, Danskom i Italijom nije osvojen bod.

Bugari godinama lutaju, pa su, u želji da naprave korak naprijed, u julu prošle godine za selektora pomalo neočekivano postavili Mladena Krstajća. Nekadašnji selektor Srbije je potpisao ugovor do 2024. godine, a selekciju je, do sada, vodio na četiri meča. Sa njim na klupi Bugarska je zabilježila tri pobjede (protiv Sjeverne Makedonije i Gibraltara u Ligi nacija i Kipra u prijateljskom meču) i jedan remi (protiv Luksemburga u prijateljskom meču).

Sada Krstajića i Bugarsku čekaju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a prvi meč je sjutra (18) protiv Crne Gore u Razgradu.

"U prethodnom periodu smo uradili mnogo dobrih stvari. Počeli smo da gradimo tim oko nekoliko iskusnih fudbalera, kojima smo pridružili mlade igrače. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice, a sada slijede zvanični susreti. Grupa je teška - moramo da budemo oprezni. Srbija je favorit, Mađarska je jaka, Crna Gora je tradicionalno dobar tim. Neće biti lako. Cilj je da nastavimo posao koji smo započeli. Da budemo maksimalno koncentrisani. Tražiću od igrača da pruže maksimum", rekao je Krstajić na današnjoj konferenciji uoči meča sa Crnom Gorom.

Selektor Bugarske nije želio da otkriva karte,

"Sastav će biti poznat nakon današnjeg treninga. U glavi imam otprilike tim koji će sjutra istrčati na teren. Bitno je da damo sve od sebe. Očekujem tešku utakmicu. Imamo kvalitetne igrače i možemo da se suprotstavimo Crnoj Gori", poručio je nekadašnji fudbaler.

Krstajić je svjestan da je u teškom momentu preuzeo ekipu.

"Idemo meč po meč, na svakom ćemo ginuti. Što se mene tiče - možemo da igramo ružno, samo da pobjeđujemo. Kada sam došao rekao sam da ću napraviti ekipu po evropskim standardima. Igrali smo zajedno četiri meča, ali fudbal je proces - ne možemo poslije jedne utakmice da kažemo da idemo na Svjetsko ili Evropsko prvenstvo. Ne trebaju mi igrači koji u reprezentaciju dolaze turistički, već fudbaleri koji će na terenu pokazati patriotizam. Moramo da vratimo povjerenje navijača", poručio je Krstajić.

Osim Krstajića na konferenciji je govorio i kapiten Bugarske Kiril Despodov.

"Ekipa je mlada, ali je najvažnije da budemo smireni i da poštujemo taktičke zamisli selektora. Posljednje četiri utakmice smo igrali dobro i stekli smo samopouzdanje. I u kvalifikacijama moramo da nastavimo sa dobrim rezultatima. Crna Gora je iskusan tim, sa dobrim fudbalerima. Neće biti laka utakmica - očekujem veliku bitku", poručio je Despodov.