Stojković o sastavu za Litvaniju: Treba biti mudar, jer nas čeka Crna Gora

Fudbaleri Srbije dočekaće u petak na stadionu "Rajko Mitić" selekciju Litvanije, u utakmici prvog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, a tri dana kasnije će gostovati Crnoj Gori

1652 pregleda 2 komentar(a)
Stojković, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC
Stojković, Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je danas da je atmosfera u ekipi odlična uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, kao i da sada razmišlja samo o meču sa Litvanijom.

"Atmosfera je zaista odlična. Momci su potpuno posvećeni izazovima koji slijede i vjerujem da će sjutra pokazati sve ono što mi želimo, hoćemo, a i možemo", rekao je Stojković na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Srbije dočekaće u petak na stadionu "Rajko Mitić" selekciju Litvanije, u utakmici prvog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Tri dana kasnije Srbija će gostovati selekciji Crne Gore.

U Grupi G igraju i selekcije Bugarske i Mađarske, a plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine obezbijediće dvije prvoplasirane selekcije.

Srbija je posljednji put na kontinentalnom takmičenju učestvovala 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

Stojković je dodao da su prva tri dana priprema u Staroj Pazovi odrađena po planu i programu.

"Znači jedna klasična standardizacija... Vrijeme smo iskoristili i da popričamo o svemu, tako da što se te strane tiče ja sam potpuno zadovoljan", rekao je on.

Stojković je rekao da je upućen u dešavanja, u vezi kritika engleskih medija na račun srpskog napadača Aleksandra Mitrovića.

Fudbaler Fulama je u četvrtfinalnom meču FA kupa protiv Mančester junajteda dobio crveni karton, nakon što je odgurnuo glavnog sudiju.

"Ono što je za mene važno je da je on apsolutno koncentrisan na igru u reprezentaciji i njegovu ulogu u timu. Ubijeđen sam da tu neće biti nikakvih problema što se njegove igre tiče i njegovog učinka na kraju krajeva", istakao je on.

Stojković je rekao da su svi igrači osim Luke Jovića zdravi i spremni za sjutrašnji meč.

On je ocijenio da je za trenera uvijek dobro kada jedan igrač može da igra na dvije pozicije, što je slučaj sa fudbalerom Sevilje Nemanjom Gudeljom.

"Da li će igrati u veznom redu ili u toj zadnjoj liniji to ćemo vidjeti", rekao je on.

Selektor reprezentacije Srbije je istakao da želi plasman na takmičenje u Njemačkoj, poslije dugog vremena pauze, ali da će morati da se ide "korak po korak".

"Jedno klizanje je bilo na Svjetskom prvenstvu, pucali smo, ali smo promašili metu. Dolazi ispred nas ponovo taj izazov koji se zove Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, i mi zaista silno želimo da budemo dio te najveće evropske smotre fudbala. Da razmišljamo kako da pobijedimo Litvaniju, a onda kad to prođe negdje oko ponoći da razmišljamo već o sljedećem protivniku", ocijenio je on.

Stojković je govoreći o sastavu za meč sa Litvanijom rekao da "treba biti mudar", pošto selekciju u ponedjeljak očekuje meč sa Crnom Gorom.

"Treba biti mudar, treba biti pametan i treba napraviti strategiju, a nadam se da ću je ja napraviti da bude kako treba za srpski tim", rekao je on.

Bonus video: