Dibala sprema dvije tužbe, nagomilavaju se problemi Juventusa

Argentinac će od "stare dame" tražiti čak 55 miliona eura

1365 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Juventus je kažnjen oduzimanjem 15 bodova zbog grubog kršenja finansijskih pravila, izvjesno je da će u bliskoj budućnosti pretrpjeti velike gubitke, ali daleko od toga da je tu kraj problemima torinskog velikana.

Sada se na Juve "okomio" Paulo Dibala koji sprema dvije tužbe, prenosi "Gazeta delo sport".

Napadač Rome, naime, vjeruje da ima čvrst slučaj protiv "stare dame" koja mu 2021. nije isplatila zaradu od skoro četiri miliona eura, a drugi razlog je činjenica da je Juventus prekršio dogovor koji je imao sa igračem prije nego je pošao u Romu.

Upravo je Dibala bio jedan od ključnih svjedoka italijanskog tužilašta kada je otkrio kako je Juventus u vrijeme korone isplaćivao plate i dogovarao smanjenje istih...

Dibala i Juve su navodno u jednom momentu prošle godine imali dogovor oko nastavka saradnje, pretpostavlja se i da je Argentinac bio potpisao neku vrstu predugovora po kojem bi produžio boravak u Torinu na pet godina.

"Dibalin advokat Luka Ferari je sporazuma otkrio torinskim tužiteljima. Trebalo je da Dibala ostane u Juve još pet godina i da zarađuje 9,2 miliona eura po sezoni. Nakon toga je Juve odustao od ugovora", navodi "Republika".

Dibala će tako u dvije odvojene tužbe tražiti od Juventusa da mu plati odštetu od skoro 55 miliona eura...

Bonus video: