Jovetić i Bugarska, 14 i po godina kasnije: Na selektoru je da izabere plan kako da pomognem timu

"Bugari su se podmladili, imaju novog selektora i dobre rezultate s njim na posljednja četiri meča. Očekujem tešku utakmicu, ali spremni smo za to", rekao je Jovetić

12109 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Stevan Jovetić se pojavio na pres konferenciji pred meč sa Bugarskom - i to bi mogao da bude znak da je najbolji strijelac u istoriji crnogorske reprezentacije spreman da ponovo predvodi naš nacionalni tim.

Na već pomalo i dosadno pitanje kako se osjeća, nakon što je ponovo imao problema sa povredom, a tek nedavno počeo da igra za Hertu - i to sa klupe - odgovorio je:

"Osjećam se odlično, a na selektoru je da izabere najbolji plan kako mogu najviše da doprinesem reprezentaciji".

Jovetić "traje" dugo, bio je strijelac protiv Bugarske u prvom zvaničnom meču Crne Gore, prije čak 14 i po godina - u septembru 2008. kada je duel pod Goricom završen 2:2.

Bugarima je dao i gol godinu kasnije u Sofiji, i to jedan od najljepših u dresu "sokola" - projektilom pod prečku sa 30 metara. Uzalud - bilo je 4:1 za domaćina.

"Znamo dosta o Bugarima, nije prvi put da igramo s njima. U drugačijem su sastavu nego ranije, ali u svakom slučaju imam pozitivno mišljenje o tom timu. Podmladili su se, imaju novog selektora i dobre rezultate s njim na posljednja četiri meča. Očekujem tešku utakmicu, ali spremni smo za to", kazao je Jovetić.

Sa 33 godine, logično je pitanje za njega smatra li da je možda ovo i njegova posljednja šansa da napravi nešto veliko, istorijsko sa Crnom Gorom.

"Ne razmišljam o tome i ne bih volio da su mi ovo posljednje kvalifikacije za Euro. Ne osjećam pritisak veći nego inače. Najbitnije je da svakoj utakmici pristupimo na pravi način i da idemo korak po korak. To je jedini recept za uspjeh".

Grupa sa Srbijom, Mađarskom i Litvanijom, nije, kaže Jovetić, atraktivna.

"Ali je veoma teška. Svaka ekipa je dobra. Srbija ima nešto više od svih, favorit je, ali svi smo u igri", rekao je Jovetić.