Spektakl u Buenos Ajresu: Argentinci još jednom dočekali heroje, Mesi i saigrači u suzama

Argentina u prvom meču nakon osvajanja Mundijala savladala Panamu 2:0

8878 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbaleri Argentine savladali su sinoć Panamu 2:0 u prijateljskom meču na "Monumentalu" - prvoj utakmici od Mundijala u Kataru na kojoj su "gaučosi" osvojili treću titulu prvaka svijeta.

Meč protiv Paname bio je idealna prilika za navijače da još jednom dočekaju Mesija i saigrače, a atmosfera, koju je 90.000 ljudi napravilo na "Monumentalu" je za sva vremena.

"Mnogo puta sam zamišljao kako bi bilo vratiti se u svoju zemlju kao svjetski prvak. Ali sada nemam riječi kojima bih opisao ono što osjećam, koliko sam zahvalan ljudima na njihovoj ljubavi", kazaop je akpiten svjetskih prvaak Lionel Mesi i dodao:

“Prije svega, hvala svima na ljubavi. Dugo smo govorili da ćemo učiniti sve da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Oduvijek sam sanjao o ovom trenutku, da mogu slaviti s vama, da mogu doći u svoju zemlju i osvojiti Kopa Ameriku, Svjetsko prvenstvo. Ovo je najbolji osjećaj. Ne želim zaboraviti bivše suigrače koji su prošli i također dali sve da to postignu. Zaslužuju poštovanje i priznanje cijelog argentinskog naroda. Vrlo je teško to postići. Zsvisi do puno aspekata ali sada - uživajte u trećoj zvjezdici!” - rekao je napadač argentinske reprezentacije nakon utakmice s Panamom.

Nacija je na nevjerovatan način još jednom pozdravila svoje heroje. Argentinci su pokazali da je za njih fudbal više od života, a sa tribina je odjekivala pjesma "Mućaćos", koja je bila aktuelna i tokom Mundijala u Kataru. Takva atmosfera natjerala je osmjeh, ali i suze na lica Lionela Mesija, Emilijana Martinesa, ali i selektora Lionela Skalonija.

Inače, Argentina je povela u 79. minutu pogotkom Tijaga Almade, dok je konačan rezultat postavio Mesi, kojem je to bio 800. gol u karijeri.

Bonus video: