Mladi preokrenuli protiv Kine, Rakojević krenuo pobjedom

Kinezi vodili, preokret stigao zahvaljujući golovima Lazara Mijovića i Dušana Vukovića

6526 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Mlada reprezentacija Crne Gore savladala je Kinu sa 2:1 u prijateljskoj utakmici u Velikoj Gorici (Hrvatska), na debiju novog selektora Nikole Rakojevića.

"Sokoli" su do trijumfa stigli preokretom, golovima Lazara Mijovića u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena i Milana Vukotića u 75.

"Shvatili su da je rezultat uvijek na prvom mjestu, da nema prijateljskih utakmica i to je najvažnije. Gubili smo, ali su momci vjerovali i na kraju slavili. Ali, tek smo na početku, ima još dosta rada pred nama", kazao je Rakojević.

Mlada reprezentacija Crne Gore
foto: FSCG

Prvu šansu na utakmici imala je Crna Gora - u 10. minutu Mijović je šutirao pored gola iz povoljne pozicije.

Prvu i jedinu šansu na utakmici Kina je pretvorila u pogodak. Nakon prekida u 27. minutu, lopta je došla do Liua Jusiana, koji je pogodio sa ivice šesnaesterca.

Deset minuta kasnije, Mijović je šutirao da oko 25 metara, ali je golman Kine krajnjim naporom odbranio. Nepun minut nakon toga, Ognjen Bakić je pogodio stativu.

Blizu pogotka bio je i Viktor Đukanović u 41. minutu, kada je glavom šutirao pored gola poslije kornera Andrije Radulovića.

Ipak, dobra igra isplatila se u drugom minutu sudijske nadoknade. Ponovo je Radulović izveo prekid, a Mijović je šutirao glavom, lopta je zakačila jednog kineskog defanzivca i odbila se u mrežu.

Vuk Striković je imao dobru priliku u 57. minutu, a konačan rezutat postavio je Dušan Vuković petnaestak minuta prije kraja, na asistenciju Nikole Janjića.

Naredne prijateljske utakmice Rakojevićeva selekcija igraće u junu, protiv Poljske kod kuće i Bugarske u gostima, a kvalifikacije kreću u septembru.

Crna Gora je u grupi sa Rumunijom, Švajcarskom, Finskom, Albanijom i Jermenijom.

Crna Gora: Nikola Ivezić, Nemanja Perović (od 62. Ljubomir Pejović), Igor Pajović (od 88. Luka Boričić), Arnel Kujović (od 88. Velimir Ljutica), Viktor Đukanović (od 75. Dejan Perović), Ognjen Bakić (od 62. Nikola Janjić), Andrija Radulović (od 62. Milan Vukotić), Lazar Mijović (od 62. Dušan Vuković), Vuk Striković (od 75. Balša Tošković), Andrej Bajović (od 88. Aleksa Ćetković), Robert Đeljaj (od 88. Đorđe Šaletić).

Bonus video: