Tuhelu ugovor do ljeta 2025. godine, debituje u Klasikeru

Tomas Tuhel je novi trener Bajerna, debitovaće u Klasikeru protiv Borusije, 1. aprila

4492 pregleda 2 komentar(a)
Pobjeda u Ligi šampiona je najveći Tuhelov uspjeh, Foto: Reuters
Pobjeda u Ligi šampiona je najveći Tuhelov uspjeh, Foto: Reuters

Bajern je i zvanično objavio da je 35- godišnji Julijan Nagelsman bivši trener a da će klupu Bavaraca preuzeti njegov učitelj, 49-gopidšnji Tomas Tuhel.

Iznenađujuće, pogotovo nakon što je Nagelsman savršeno taktički zatvorio najveće zvijezde svjetskog fudbala u bojama Pari Sen Žermena i plasirao se u četvrtfinale Lige šampiona.

Nagelsman je na klupi Bavaraca bio tek nešto više do godine i po, a ugovor ga je obavezivao na pet godina. Osvojio je Salataru i dva Superkupa Njemačke.

Njegov učitelj Tuhel je sezonu počeo u Čelsiju, a novi vlasnik Tod Boli je imao druge planove, sa "plavcima" je Tuhel prije dvije sezone bio prvak Evrope, sviejta i osvajač Superkupa Evrope. Tuhel u karijeri ima 10 trofeja, nakon Majnca, vodio je Borusiju Dortmund, PSŽ i Čelsi.

Debitovaće 1. aprila baš protiv bivšeg kluba, Borusije Dortmund, koja nakon 25. kola ima bod više od Bajerna.

Tuhel je u finalu LIge šampiona sa Čelsijem dobio Mančester siti, sa kojim Bajern igra u dvomeču četvrtfinala evropskog elitnog takmičenja.

Fabricio Romano je prvi objavio vijest o smjeni i novom treneru, njega nije zavarala objava predsjednika Bavaraca Herberta Hajnera da je Nagelsamn savršeno taktički uklopio ekipu i da je dugoročno rješenje.

Nagelsmanu, međutim, nije uspjelo da umiri svaličionicu a ušao je u otvroeni sukob sa golmanom Manuelom Nojerom, zbog smjene njegovog trenera, Hrvata Tonija Tapalovića.

Bonus video: