Fudbalski savez poziva na korektno navijanje, bez pirotehnike i uvredljivih transparenata

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra u Podgorici (20.45 h) utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

16505 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Kosta Bošković
Foto: Kosta Bošković

Fudbalski savez i Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) su duel Crne Gore i Srbije, zbog očekivanog prisustva većeg broja domaćih i gostujućih navijača, kao i regionalnog rivaliteta i takmičarskog značaja, proglasili utakmicom povećanog bezbjedonosnog rizika.

Crna Gora i Srbija odigraće sjutra u Podgorici utakmicu drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Predsjednik Komisije za bezbjednost Fudbalskog saveza Dragoljub Sekulić kazao je da su iz tih razloga, u saradnji sa Upravom policije, zaštitarskom agencijom i ostalim subjektima, ranije počeli sa organizaciono-bezbjedonosnim pripremama kako bi taj sportski događaj protekao bez problema i u skladu sa UEFA regulativom i domaćim zakonodavstvom.

Sekulić je apelovalo na navijače da se uzdrže od unošenja na stadion bilo kakvih nedozvoljenih predmeta, pirotehničkih sredstava i transparenata nedozvoljene i uvredljive sadržine i isključivo sportskim navijanjem pomognu crnogorskoj reperezentaciji.

“Kapacitet Gradskog stadiona je 11.563 mjesta, a prema trenutnoj potražnji ulaznica očekuje se da će u velikoj mjeri biti popunjen. Na svim ulazima biće organizovan detaljan pregled”, rekao je Sekulić.

On je kazao da za sada nemaju informaciju o organizovanom dolasku gostujućih navijača.

“Očekujem da tokom sastanka sa delegacijom Fudbalskog saveza Srbije dobijemo informacije o broju gostujućih navijača, načinu dolaska i odakle dolaze”, rekao je Sekulić.