Zaniolo o odlasku iz Rome: Navijači su me jurili kolima, dolazili ispred kuće, to su bijesni ljudi...

Italijanski fudbaler za "Gazetu" pričao o odlasku iz Rome

4992 pregleda 0 komentar(a)
Nikolo Zaniolo, Foto: Shutterstock
Nikolo Zaniolo, Foto: Shutterstock

Italijanski fudbaler Nikolo Zaniolo u januaru je napustio Romu i stigao u Galatasaraj.

Rastanak Zaniola i Rome nije bio prijateljski - fudbaler nije želio u Bornmut, potom nije došlo do dogovora Rimljana i Lidsa, a u međuvremenu su se umiješali i navijači sa kojima je fudbaler bio na ivici sukoba.

Ipak, u smiraj prelaznog roka stigla je ponuda iz Turske i Zaniolo je prešao u Galatasaraj, a Roma dobila 15 miliona eura fiksno. Uz određene bonuse transfer bi na kraju mogao da iznosi 29 miliona eura.

"To je nešto zbog čega mi je veoma žao. Roma mi je dala sve, zahvaljujući njoj sam pobjeđivao, debitovao za državni tim, sin mi je rođen u Rimu. Biti okarakterisan izdajnikom je vrlo težak udarac. Uvijek sam trenirao, čak i kada sam bio van grupe. Cijepanje dresa? To je samo gest ljutnje, kao kada bih ja udario pesnicama u travu", rekao je Zaniolo u intervjuu za Gazzetu.

Zaniolo je za Galatasaraj debitovao tek prije dvije nedjelje, kada se oporavio od povrede.

"Govorili su mi u klubu da sam predvodnik, lider, a umjesto toga uvijek sam osjećao da me doživljavaju kao kapitalnu dobit. Dvije godine su mi pričali da je spreman novi ugovor. U januaru prošle godine potpisao bih za samo malo više novca nego što sam zarađivao, jer sam se osjećao dobro u Romi i jer sam znao da postoje problemi sa finansijskim fer-plejem. Dosadilo mi je toliko mnogo priče, a malo djela. Nisu samo Bornmut i Galatasaraj bili zainteresovani, ali zbog neprihvatanja ponude iz Engleske sam izbačen, a onda sam imao i probleme sa navijačima. Neki su me jurili kolima, drugi mi dolazili ispred kuće. Moja porodica i ja smo bili uplašeni, osjetili smo se da smo sami. To su bijesni ljudi sa kojima ne možete da razgovarate. Tih dana isključio sam mobilni telefon jer je stizalo mnogo loših poruka", poručio je Zaniolo.

Bonus video: