Projektil Tagibergena bacio u drugi plan partiju Hojlunda: Kazahstan šokirao Dansku

Danska vodila 2:0, kontrolisala situaciju na terenu, a onda senzacionalno izgubila od Kazahstana - 3:2

6601 pregleda 1 komentar(a)
Fudbaleri Kazahstana, Foto: Reuters
Fudbaleri Kazahstana, Foto: Reuters

Fudbaleri Kazahstana napravili su veliko iznenađenje i nakon preokreta savladali na domaćem terenu Dansku (3:2) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Danci su imali dva gola prednosti, kontrolisali dešavanja na terenu, bili bolji rival, ali je domaća selekcija u posljednjih dvadesetak minuta kreirala senzaciju i došla do velike pobjede.

Danska je na startu bila bolji rival, odmah je zaprijetila, a do vođstva stigla u 21. minutu - Kjer je sjajno asistirao, a Hojlund lobovao Šarckija.

Kontrolisali su u tim trenucima Danci dešavanja na terenu, domaći u prvom dijelu nisu zaprijetili, pa je u 36. minutu već bilo 2:0. Dugo je trajao napad gostujuće ekipe, a nakon gužve u šesnaestercu Hojlund je postigao drugi gol.

Hojlund
Hojlundfoto: Reuters

Hojlund je definitivno jedan od igrača koji je obilježio dosadašnji dio kvalifikacija, budući da je u prethodnom meču protiv Finske postigao het-trik. Današnja utakmica mu je bila treća u dresu Danske, a debitovao je protiv Francuske, u septembru prošle godine u Ligi nacija. Radi se o 20-godišnjem napadaču, koji je ljetos iz Šturma stigao u Atalantu.

U drugom dijelu je bilo mirno sve do 73. minuta kada je srpski arbitar Simović dosudio penal za domaće, a prvi gol za domaće postigao Zajnutdinov.

U 86. minutu najlepši momenat na utakmici - Tagibergen je uputio udarac sa distance, postigao fenomenalan gol i izjednačio.

Preokret je kompletirao Ajmbetov u 89. minutu.

Strijelac trećeg gola za Kazahstan je na kraju dobio i crveni karton.

Bonus video: