Veliki prijatelji sjutra će biti veliki rivali: Susret "sokola" sa Piksijem na treningu

Srdačan, prijateljski, pa čak i emotivan, bio je susret selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija sa crnogorskim fudbalerima i stručnim štabom uoči spektakla koji se sprema za ponedjeljak (20.45)

47827 pregleda 45 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Prijatelji, ali samo dok ne počne meč. Prijatelji i kada se završi...

A na terenu, 90 i kusur minuta...

"Tada ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik", slikovito je danas opisao Stefan Savić.

Baš takav - srdačan, prijateljski, pa čak i emotivan, bio je susret selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija sa crnogorskim fudbalerima i stručnim štabom večeras na stadionu pod Goricom.

Reprezentacija Srbije je taman završila trening kada je Miodrag Radulović izveo svoje fudbalere.

Piksi se zadržao u razgovoru sa Radulovićem, ali i Adamom Marušićem, Stevanom Jovetićem, Stefanom Savićem...

Sjutra veče, na terenu, trebalo bi sve da pršti - u velikom regionalnom derbiju, ali i vrlo važnom meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Crna Gora i Srbija su pobjedama u prvom kolu sjajno najavili duel koji se dugo čekao - dugo, jer se odavno u Podgorici nije tražila karta više, kao za ovu utakmicu.

"Sokoli" će pokušati da protiv vrlo jakog protivnika, favorita grupe, ostvare veliki rezultat - i da nastave da sanjaju, jer su kvalifikacije tek na početku.

Današnje scene iz Podgorice, od dočeka gostujućih fudbalera, preko detalja sa večerašnjeg treninga, valjda su i prava najava da će to biti spektakl u pravom smislu te riječi - da će proteći sve u najboljem u redu.

I da će meč "povišenog bezbjedonosnog rizika" biti samo na papiru.

Jer, na kraju dana, ipak je to sport, ipak je to fudbal.

Uz jednu sportsku opasku, bolje reći nadu, da crnogorski fudbaleri neće baš toliko "pretjerati" u prijateljstvu, kao što je to bilo slučaj prije četiri i po godine. Valjda u silnoj želji da sve protekne u najboljem redu, Crna Gora je odigrala praktično bez otpora - a Srbija se pod Goricom prošetala do bodova.

Zato se očekuje da "sokoli" budu mnogo agresivniji, sportski drskiji nego tada, uz pravu podršku sa tribina, koja će biti vatrena - ali valjda takođe fer i sportska, prava navijačjka, da pokušaju da iznenade favorita.

Na terenu, kako reče Savić, nema prijateljstva - "ne gledam ni da li igram protiv nekog iz porodice - to je za mene protivnik".

Bonus video: