„Bild”: Sekstet „došao glave” Nagelsmanu

„Bild” piše da razlog za otkaz nije 2. mjesto u Bundesligi, već loš odnos sa šest igrača - golmanima Manuelom Nojerom i Svenom Ulrajhom, te ofanzivnim vezistima Seržom Gnabrijem, Lirojom Saneom, Džamalom Musijalom i Sadiom Maneom

6313 pregleda 1 komentar(a)
Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen
Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen

Dok je bio na skijanju u Austriji, Julijan Nagelsman je dobio telefonski poziv iz Minhena, u kojem su ga predsjednik Bajerna Oliver Kan i sportski direktor Hasan-Braco Salihamidžić obavijestili da je vrijeme za rastanak.

Mladi trener će, navodno, dobiti 50 miliona eura na ime prevremenog raskida saradnje, a na klupi najvećeg njemačkog kluba ga je naslijedio Tomas Tuhel.

Iako su Bavarci izbacili Pari Sen Žermen bez primljenog gola u osmini finala Lige šampiona, bivši trener Hofenhajma i Lajpciga je smijenjen, jer je Borusija Dortmund preuzela 1. mjesto u Bundesligi.

„Bild”, međutim, piše da to nije razlog, već loš odnos sa šest igrača - golmanima Manuelom Nojerom i Svenom Ulrajhom, te ofanzivnim vezistima Seržom Gnabrijem, Lirojom Saneom, Džamalom Musijalom i Sadiom Maneom.

Sa 35-godišnjim stručnjakom nije „kliknuo” ni Žoao Kanselo, koji je stigao u januaru iz Mančester sitija, rivala u četvrtfinalu LŠ.

Zanimljivo, o Nagelsmanu su u hvalospjevima pričali Džošua Kimih i Leon Gorecka, što govori da u Bajernu očito postoje klanovi...

Bonus video: