Bek Ovijeda hitno prebačen u bolnicu zbog otkazivanja bubrega

Iskusni desni bek Ovijeda se u subotu osjećao loše, urinirao krvne ugruške, ali je to prenebregnuo, jer je htio da igra na gostovanju drugoplasiranom timu Segunde, Granadi

3581 pregleda 0 komentar(a)
Foto: realoviedo.es
Foto: realoviedo.es

Da je ponekad ipak bolje slušati signale koje vam šalje tijelo, a ne razmišljati samo u utakmici koja je pred vama, na svojoj koži je osjetio Huanfran Moreno.

Iskusni desni bek Ovijeda se u subotu osjećao loše, urinirao krvne ugruške, ali je to prenebregnuo, jer je htio da igra na gostovanju drugoplasiranom timu Segunde, Granadi.

Nije ga bilo na terenu od 13. februara, a u Andaluziji je trebalo da bude starter. Nije ništa prijavio doktorima, a onda, kada se u nedjelju ujutro probudio, osjetio je oštar bol i odmah ih pozvao.

Hitno je prebačen u bolnicu zbog otkazivanja bubrega.

„U subotu ujutro sam se probudio i urinirao krvne ugruške, ali sam znao da bi u nedjelju trebalo da igram, nakon što sam dugo radio i čekao šansu. Htio sam da uživam na terenu, zato sam i htio da izdržim bol, sa nadom da ću igrati. Sada znam da je trebalo da odem u bolnicu dan ranije”.

„U nedjelju, kada sam se probudio, shvatio sam da nešto nije u redu sa mojim tijelom, nazvao doktora i hitno sam prebačen u bolnicu. Imao sam ozbiljno otkazivanje bubrega zbog opstrukcije koji su izazvali krvni ugrušci, a izgubio sam i mnogo krvi. U svojoj karijeri sam uvijek stavljao igranje ispred zdravlja. Hvala svima na brizi, a bolnici u Granadi na tretmanu koji sam dobio. Smiren sam, želim da prevaziđem ovu prepreku i vratim se kući mojoj supruzi i kćerkama”, napisao je Huanfran na Instagramu.

Bonus video: