Jovetić kreće od prvog minuta, Tomašević kompletira trojku u odbrani

Selektor Crne Gore odlučio da promijeni formaciju zbog toga što Marko Vešović nije potpuno spreman, pa će zaigrati u 3-5-2. Na terenu od 1. minuta kapiten Stevan Jovetić, kako je to najavio Radulović dan pred meč sa Srbijom na pres konferenciji

30109 pregleda 14 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG

Do početka fudbalskog spektakla na stadionu pod Goricom ostalo je manje od šest sati, a naslućuje se s kojim snagama će u veliku bitku krenuti selektori Crne Gore i Srbije, Miodrag Radulović, odnosno Dragan Stojković-Piksi.

Marko Vešović nije potpuno fit, zbog čega je Radulović odlučio da igra u formaciji 3-5-2.

Na golu je neprikosnoven Milan Mijatović, a u štoperskoj liniji Stefanu Saviću i Igoru Vujačiću, koji su igrali prije tri dana u pobjedi nad Bugarskom (1:0), pridružiće se Žarko Tomašević.

Pozicije ofanzivnih bekova trebalo bi da pokriju Adam Marušić i Risto Radunović. U veznom redu će biti Aleksandar Šćekić, Vukan Savićević i Sead Hakšabanović, a u napadu Stevan Jovetić, kako je to i najavio Radulović na jučerašnjoj pres konferenciji, te strijelac gola za pobjedu u Razgradu, Nikola Krstović.

Dakle, u odnosu na taj meč, u startnoj postavi će Tomašević i Jovetić zamijeniti Vešovića i Marka Bakića.

Srbija, s druge strane, od Piksijevog dolaska najčešće igra u formaciji 3-5-2, u kojoj se predstavila i na startu kvalifikacija za Euro 2024 protiv Litvanije (2:0).

U odnosu na taj meč, najavljuju se tri promjene - povrijeđenog Filipa Kostića zamijeniće njegov imenjak Mladenović, desnog štopera će igrati Nikola Milenković, a ne Strahinja Eraković, a u vezi će Sergej Milinković-Savić nastupiti umjesto Marka Grujića.

Biće ovo treći duel Crne Gore i Srbije, prethodna dva su dobili „orlovi” - u Ligi nacija je bilo 2:0 u Podgorici i 2:1 u Beogradu.

Bonus video: