Radulović: Vidjećete šta prethodi prvom golu, neću o tome da pričam

Fudbaleri Crne Gore u 2. kolu kvalifikacija za Euro 2024 poraženi od Srbije 2:0 na stadionu pod Goricom

22352 pregleda 39 komentar(a)
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević
Foto: Reuters/Stevo Vasiljević

Crna Gora se hrabro suprotstavila Srbiji, imala nekoliko odličnih šansi, ali je izgubila od Srbije 2:0 na stadionu pod Goricom.

Oba gola je dao Dušan Vlahović u 78. i 95. minutu, mada se čini da je prvom pogotku prethodio faul Strahinje Pavlovića nad Markom Vešović.

Pregledao se VAR, ali su arbitri izgleda procijenili da nije bilo dovoljno kontakta, iako je bilo očito da štoper Srbije vuče za dres ofanzivnog beka Crne Gore.

Ko zna, možda se ta situacija nije ni gledala, jer je na snimku pokazivano samo da li je asistent Filip Mladenović bio u ofsajdu.

„Poslije ovakve utakmice i ovakve naše igre, rezultat 0:2 je u najmanju ruku nerealan. Odigrali smo 45 izvanrednih minuta, taktički besprekornih, imali dvije šanse i već tada sam se pribojavao starog fudbalskog pravila da ćemo biti kažnjeni kad ne iskoristimo prilike. U 2. poluvremenu smo nastavili u istom ritmu, ali smo nažalost imali dvije iznuđene izmjene zbog povreda, koje su nam poremetile sistem. Prvi gol je iz čiste slučajnosti, a vidjećete šta prethodi tom golu. Neću o tome da pričam, ima ko će to da gleda. To je stara priča kada smo mi u pitanju”, rekao je Miodrag Radulović.

Selektor je ubijeđen da njegov tim ima budućnost.

„Kada smo izašli svi u napad i pokušali da izjednačimo, primilo smo gol iz kontre u posljednjim sekundama. Protiv najvećeg favorita u grupi smo odigrali ovako, to je ono što hrabri. Čestitam momcima na izvanrednoj igri i taktičkoj disciplini. Rezultat je 0:2, ali ova ekipa je pokazala da ima veliku perspektivu i da imamo čemu da se nadamo u ovim kvalifikacijama”.

Na pitanje da li je Stevana Jovetića htio duže da ostavi u igri, Radulović je iskreno odgovorio:

„Nije igrao dugo. U Bugarskoj je odigrao 45, ovdje 70 minuta. I Vukan Savićević je igrao 90 minuta u Bugarskoj, bile su povrede Tomaševića i Šćekića. Bili smo na izmaku snaga, ali je prvi gol slučajnost. U 1. poluvremenu nam nisu šutnuli”, zaključio je selektor.

Bonus video: