Krstajić: Nemamo fudbalere iz vrhunskih liga, brzo se umorimo

Bugarska nakon dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo bez boda, ali i bez postignutog gola

6612 pregleda 5 komentar(a)
Krstajić na utakmici sa Mađarskom, Foto: Reuters
Krstajić na utakmici sa Mađarskom, Foto: Reuters

Nakon dva kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo fudbalska reprezentacija Bugarske je bez boda i bez postignutog gola.

Bugari su na startu u Razgradu izgubili od Crne Gore (1:0), a sinoć su ubjedljivo poraženi od Mađarske (3:0) u Budimpešti.

Bugarska je sa nešto više optimizma ušla u ovaj ciklus - ekipa je sa novim selektorom, Mladenom Krstajićem i podmlađenom ekipom bila neporažena na četiri meča, ali je martovski ciklus pokazao da je pred Bugarima težak zadatak.

„Nemamo fudbalere iz vrhunskih liga, koji bi mogli da odgovore Mađarima na njihovu brzinu. Pratili su nas pehovi sa nekoliko povrijeđenih igrača, što je dovelo do iznuđenih promjena poslije prvog poluvremena. Naši igrači koji igraju u Bugarskoj ne posjeduju ritam potreban za reprezentativan nivo fudbala. Brzo se umore, to se isto desilo i protiv Crne Gore. Tačno je da imamo talentovanu selekciju, ali ujedno neiskusnu i zato ne možemo od nje da očekujemo da se takmiči na ovom nivou. Trenutno nismo spremni za to“, priznao je Krstajić nakon meča sa Mađarima.

Bugarska je protiv Mađara već u prvom poluvremenu primila tri pogotka - strijelci su bili Vecsei, Sobošlaj i Adam.

„Mađarski fudbaleri su članovi nekih od jakih evropskih klubova. Nije to ista reprezentacija kao što je bila prije deset ili 15 godina. Podsjećam da se ova ekipa uspješno takmičila sa Italijanima i Englezima u Ligi nacija. Predstavlja visok nivou fudbala. Možda bismo mogli taj model u budućnosti i mi da primijenimo. Dominik Sobošlaj je fudbaler visoke klase, koji igra u na izuzetnom nivou. A nije jedini u reprezentaciji Mađarske“.

Krstajić je iskren da je njegova selekcija daleko od elite.

„Mi nemamo igrače kakve imaju Mađarska ili Srbija. Mora to da se kaže. Oni koje sam pozvao posjeduju kvalitet, ali se muče protiv iskusnijih ekipa. Vjerujem da je pred njima budućnost. Neki igraju više u svojih ekipama, neki manje, ali na na njih možemo da se oslonimo. I dalje držim da je budućnost pred njima, da su oni najbolje što Bugarska ima. A nije samo u Bugarskoj, već i u drugim državama, uvijek je trener ili selektor taj koji je kriv. Imaju i iskusni fudbaleri ulogu, međutim, mi želimo da stvorimo tim za budućnost“, dodao je Mladen Krstajić.

Bugarska u junu u Razgradu igra sa Srbijom.

Bonus video: