Irski reprezentativac otkrio: Imam autizam, vrijeme je da to podijelim

Džejms Meklin ima autističnu kćerku, a kako je vrijeme prolazilo, primjećivao je sve više sličnosti u njihovom ponašanju i otišao na procjenu. Sada i on ima dijagnozu

8347 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne
Foto: REUTERS/Clodagh Kilcoyne

Džejmsa Meklina dobro poznaju svi zagriženiji ljubitelji ostrvskog fudbala, jer je odigrao 158 utakmica u Premijer ligi, 213 u Čempionšipu, 96 za reprezentaciju Republike Irske, nosio dresove Sanderlenda, Stouka, VBA i Vigana, u kojem je nezamjenljiv ove sezone.

Sve to još više dobija na značaju nakon njegove današnje objave na Instagramu da ima autizam.

Iskusno lijevo krilo je to otkrilo sasvim slučajno, jer mu je kćerka Vilou-Ajvi autistična i primijetio je da imaju mnogo sličnosti u ponašanju.

Zbog toga je otišao kod doktora i konstatovan mu je ASD - spektar autističnih poremećaja.

„Kao što svi znate, moja kćerka Vilou-Ajvi je autistična. U posljednje četiri godine nam se život promijenio na najnevjerovatniji način, ali ponekad bude i veoma teško, dok kao njen tata gledaš kako savladava toliko prepreka u svom životu i uči kako da se nosi sa izazovima sa kojima se svakodnevno suočava.

Što smo više Erin i ja učili o autizmu, to smo više počeli da prepoznajemo da sam veoma sličan Vilou na više načina nego što smo mislili. Vidim u njoj toliko malih osobina koje vidim u sebi. Zato sam odlučio da odem i dobijem ASD procjenu.

Bilo je to veliko putovanje i sada imam dijagnozu, osjećam da je vrijeme da je podijelim, u sedmici koja je tome posvećena.

Neko vrijeme sam raspravljao o tome da ovo podijelim u javnosti i to sam uradio za Vilou-Ajvi, da joj dam do znanja da je razumijem i da to što je autistična nikada ne bi trebalo i neće je spriječiti da ostvari svoje ciljeve i snove.

Tatina djevojčica”, napisao je Meklin.

Bonus video: