Renar napustio Saudijsku Arabiju i preuzeo žensku reprezentaciju Francuske

"Ponosan sam, jer sam mogao svijetu da pokažem koliko je napredovao fudbal u ovoj zemlji. Ali, vrijeme je da odem", poručio je Renar

3883 pregleda 0 komentar(a)
Erv Renar, Foto: Reuters
Erv Renar, Foto: Reuters

Francuski trener Erv Renar podnio je ostavku mjesto selektora fudbalske reprezentacije Saudijske Arabije, piše L'Equipe.

Renar je napustio Saudijsku Arabiju, jer treba da preuzme žensku fudbalsku reprezentaciju Francuske.

"Ponosan sam na činjenicu da sam vodio fudbalsku reprezentaciju Saudijske Arabije. Gledao sam je kako raste. Odigrali smo odlično Svjetsko prvenstvo, gdje smo u fantastičnom i nezaboravnom meču pobijedili Argentinu. Ponosan sam, jer sam mogao svijetu da pokažem koliko je napredovao fudbal u ovoj zemlji. Ali, vrijeme je da odem, a sjećanja ću zauvijek nositi sa sobom", napisao je Renar.

Saudijska Arabija je na prethodnom Mundijalu u Kataru senzacionalno u 1. kolu savladala Argentinu nakon preokreta (2:1), ali nije uspjela da prođe grupu.

Renar je od 2019. godine vodio Saudijsku Arabiju. Trenersku karijeru je počeo u domovini, malom Draginjanu 1999. godine, pa se preselio kratko u Kinu, a onda u Englesku, gdje je vodio Kembridž.

Put ga je zatim vodio u Vijetnam, da bi 2008. godine preuzeo Zambiju, sa kojom je 2012. godine osvojio titulu šampiona Afrike.

Tri godine kasnije postao je šampion i sa Obalom Slonovače, zatim je vodio Maroko na Mundijalu u Rusiji, a u međuvremenu imao neslavne epizode u Sošou i Lilu.