Džajić: Crna Gora me je prijatno iznenadila

"Odigrali su na visokom nivou i zato naša pobjeda još više dobija na značaju", rekao je Džajić za sajt FSS

12608 pregleda 20 komentar(a)
Džajić, Foto: BETAPHOTO/FSS/Ivica Veselinov
Džajić, Foto: BETAPHOTO/FSS/Ivica Veselinov

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić poručio je da ga je fudbalska reprezentacija Crne Gore prijatno iznenadila, te da je prijem u Podgorici bio impresivan.

Srbija je u ponedjeljak na Gradskom stadionu savladala Crnu Goru (2:0) u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

„Bilo je važno da pobijedimo prve dvije utakmice, ekipa je dobila dodatno samopuzdanje i puni optimizma čekamo jun i naredne obaveze u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Svjesni smo da nema opuštanja, volio bih da igrači što prije zaborave Litvaniju i Crnu Goru i da razmišljaju isključivo o duelu protiv Bugarske. Prezadovoljan sam prije svega iz razloga što smo jednu tešku utakmicu riješili u svoju korist. Crna Gora je za mene veoma prijatno iznenađenje, odigrali su na visokom nivou i zato naša pobjeda još više dobija na značaju", rekao je Džajić za sajt FSS.

Fudbaleri Srbije i selektor Dragan Stojković su prethodnih dana pohvalno govorili o atmosferi na tribinama tokom meča, ali i o samom prijemu i boravku u Podgorici.

„Očekivali smo dobar prijem, jer narod u Podgorici voli fudbal i prati naše igrače, ali da bude baš ovoliko interesovanje zaista i za mene predstavlja prijatno iznenađenje. Od dočeka na aerodromu, zatim ispred hotela Hilton, pa na treningu i ispred stadiona kada je stigao autobus sa našim reprezentativcima, to su zaista predivne scene. Imali smo i svečani prijem kod Dritana Abazovića, pokazali su nam na svakom koraku koliko poštuju srpski fudbal i moram još jednom da im se zahvalim na svemu. Vraćamo se u Beograd puni impresija zbog svega što smo doživjeli u Podgorici.“

Džajić je stigao i da razgovara sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem.

„Dejo je bio veoma korektan, kao i uvijek. Normalno je da poslije poraza bude malo nervozan, to je sasvim prirodno. Ja ga razumijem, temperamentan je i nije mu bilo lako. Ali je sve drugo bilo za svaku pohvalu. Druženje na zvaničnoj večeri, tokom utakmice, prišao je poslije i čestitao nam na pobedi. Svaka mu čast", poručio je Džajić.