FIFA oduzela Indoneziji domaćinstvo SP-a za igrače do 20 godina

FS Indonezije otkazao žrijeb jer je guverner Balija, ostrva na kojem su hinduisti većina, odbio da ugosti izraelsku reprezentaciju

2075 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dogodilo se ono što je najavljivano danima - FIFA je oduzela Indoneziji organizaciju Mundijala za igrače do 20 godina, zato što lokalne vlasti nisu htjele da prihvate dolazak reprezentacije Izraela.

Indonezija, koja nema diplomatske odnose sa Izraelom, nije htjela da prihvati reprezentaciju iz te zemlje, kako ne bi izazvala političke nemire od strane radikalnih islamističkih grupa.

FS Indonezije otkazao žrijeb jer je guverner Balija, ostrva na kojem su hinduisti većina, odbio da ugosti izraelsku reprezentaciju

Zbog toga je svjetska kuća fudbala objavila da joj je oduzela domaćinstvo.

„Nakon današnjeg sastanka predsjednika Fife Đanija Infantina i predsjednika Fudbalskog saveza Indonezije (PSSI) Erika Tohira, FIFA je odlučila da, zbog trenutnih okolnosti, oduzme Indoneziji domaćinstvo FIFA U-20 Svjetskog kupa. Novi domaćin će biti određen što je prije moguće, a datumi održavanja turnira za sada ostaju nepromijenjeni. Potencijalne sankcije protiv PSSI bi takođe mogle da budu određene naknadno”, objavila je FIFA.

Izrael je vicešampion Evrope i jedna od pet selekcija sa Starog kontineta koja će nastupiti na SP za igrače rođene između 1. januara 2003. i 31. decembra 2007. godine.

Pet predstavnika je trebalo da ima i Azija, ali će ih najvjerovatnije imati Južna Amerika, jer se kao najozbiljniji kandidat da bude domaćin kotira Argentina.

Argentinski mediji javljaju da će se Infantino i predsjednik Argentinskog fudbalskog saveza (AFA), Klaudio Tapija, sresti sjutra u Paragvaju kako bi razgovarali o domaćinstvu.

Mladi „gaućosi” su bili tek osmi na prvenstvu Južne Amerike, ali bi ipak mogli da zaigraju na SP.

Bonus video: