Divio se Vučiniću i Jovetiću, pa srušio Crnu Goru

Dušan Vlahović se nakon meča pod Goricom dugo zadržao u razgovoru sa Vučinićem, o Jovetiću je još ranije pričao kao o svom idolu

20512 pregleda 25 komentar(a)
Dušan Vlahović slavi gol protiv Crne Gore, Foto: STEVO VASILJEVIC
Dušan Vlahović slavi gol protiv Crne Gore, Foto: STEVO VASILJEVIC

Napadač Srbije Dušan Vlahović bio je u ponedjeljak veče “dželat” crnogorske reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Dva jedina šuta u okvir gola gostujućeg sastava pod Goricom došla su od napadača Juventusa, oba su završila u mreži - u 78. i šestom minutu sudijskog dodatka.

Individualna klasa Vlahovića, koji je ušao na poluvremenu, donijela je Srbiji (ne)zasluženih 0:2, uzalud je za Crnu Goru bilo to što je 70 minuta bila opasnija, što je imala šanse Jovetića, Krstovića...

”Bila je mnogo teška utakmica, kao što smo i očekivali, znali smo da je Crna Gora tvrd i dobar protivnik, sa odličnim igračima, i da bi na svom terenu sa odličnom atmosferom na tribinama mogla da nam zada poteškoće. Srećni smo što smo pobijedili, jako bitna utakmica za nas, srećni smo što martovski ciklus završavamo sa svih šest bodova”, kazao je Vlahović za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Dugo se 23-godišnji napadač nakon meča zadržao u razgovoru sa Mirkom Vučinićem, pomoćnikom Miodraga Radulovića u stručnom štabu crnogorskog tima.

”Veza” je Juventus, sa kojim je Mirko osvojio tri Skudeta - od 2011. do 2013. godine, a u koji je Vlahović, kao velika zvijezda, ljetos došao iz Fiorentine za čak 81,6 milion eura.

”Pričali smo, Vučinić je, ipak, nekadašnji fudbaler Juventusa. Bio je veliki igrač, sigurno da prijaju njegovi savjeti. Pričali smo malo o situaciji, o klubu, o reprezentaciji i mnogo mi je prijala priča sa njim. Sa Jovetićem, takođe”, kazao je Vlahović.

Poznato je da je upravo Jovetić jedan od Vlahovićevih idola. “Veza” je Fiorentina, u kojoj su obojica stekli evropsku reputaciju, “veza” je i Partizan, gdje su i jedan i drugi počeli seniorsku karijeru.

Nedavno, u intevju za DAZN, Vlahović je otkrio da se divio 10 godina starijem Jovetiću.

”Niko ga nije znao, a sa 18 godina je postao kapiten Partizana. Išao sam na stadion svake nedjelje da njega gledam. Imao sam dres bez broja i imena na leđima. Sam sam odštampao broj 35 koji je Jovetić tada nosio”, rekao je Vlahović.

Divio se, dakle, Stevanu i Mirku, a onda je srušio Crnu Goru, iako je malo nedostajalo da njegov idol pogodi na terenu.

Dušan Vlahović - zvijezda evropskog fudbala.

Bonus video: