Budućnost sa Mornarom, Sekulović zove navijače: Imamo ogroman potencijal

Podgoričani žele da iskoriste to što će četiri od narednih pet mečeva igrati na domaćem terenu, počevši od današnjeg duela sa Mornarom (15 h)

3373 pregleda 2 komentar(a)
Foto: FK Budućnost
Foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti su sa dvije vezane pobjede prije prvenstvene pauze izborili za "pol-poziciju" u trci za titulu.

Podgoričani ulaze u posljednjih 10 kola bodovno poravnati sa Sutjeskom, ali i utakmicom manje, što im daje blagu psihološku prednost u odnosu na rivala.

Naravno, prednost će zadržati samo ako sjutra pod Goricom, u 27. kolu, savladaju Mornar (15 h).

„Pauzu smo dočekali na najbolji način nakon pobjede nad Jezerom, prvi dio smo iskoristili da se malo odmorimo, dok je drugi protekao u dobrom radu i pozitivnoj atmosferi, a odigrali smo i tu trening utakmicu protiv Arsenala koju smo takođe dobili što je važno“, poručio je Petar Sekulović, vezista Budućnosti.

Mornar je dobar u drugom dijelu, iako ga je Budućnost pobijedila - pet puta zaredom.

„Fokusirali smo se na neke sitne detalje koje će nam biti potrebne protiv Mornara, ali i u nastavku sezone. Ukoliko ispunimo sve što se bude tražilo od nas i ako budemo fokusirani upravo na te detalje mislim da ćemo upisati nova tri boda“.

Sekulović se u upravo iz Mornara u zimskom prelaznom roku vratio u matični klub.

„Utakmici prilazim kao i svakom prethodnom meču, sa željom da na najbolji mogući način pomognem ekipi da dođe do cilja. Naravno, biće mi drago da vidim bivše saigrače i stručni štab. Mornar je odlična ekipa, dobro vođena sa klupe, ima iskusne renomirane igrače, kao i par mladih i perspektivnih. Snaga rivala leži u iskustvu i napadačkom dijelu ekipe, uz igru na prekidima - tu moramo da budemo maksimalno koncentrisani“.

Slijede mečevi odluke, a Budućnost će u aprilu, uz odloženi duel sa Rudarom, odigrati sedam utakmica.

„Svaka naredna utakmica je za nas malo finale i stvarno prilazimo meču sa tim stavom. Četiri od narednih pet utakmica igramo pod Goricom i mislim da imamo dobru šansu da uđemo u niz pozitivnih rezultata kako bismo digli samopouzdanje pred finiš prvenstva“, jasan je Sekulović, koji je svjestan šta može da bude presudno u borbi za šampionski pehar...

„Imamo veliki roster, podjednak kvalitet na svakoj poziciji i to je naša najveća prednost uz fenomenalnu atmosferu, koja me je dočekala od prvog dana priprema, a koja je sada još bolja. Iskreno, mislim da kao ekipa imamo ogroman potencijal i da još nismo ni na 60 - 70 odsto svojih mogućnosti. Taj potencijal daje rezultate, mislim da će ih tek davati, a pozivam „Varvare“ i sve navijače da nam pruže podršku u što većem broju, jer ćemo izgledati sve bolje i bolje iz meča u meč“, rekao je Petar Sekulović.

Bonus video: