Derbiji u Engleskoj i Italiji: Gvardiola čeka Halanda, Napoli mora bez Osimena

Evropski fudbalski vikend: Mančester siti borbu za titulu nastavlja današnjim duelom protiv Liverpula (13.30), Milan stiže u Napulj (nedjelja, 20.45)

6124 pregleda 0 komentar(a)
Foto: REUTERS
Foto: REUTERS

Dueli Mančester sitija i Liverpula su posljednjih sezona uglavnom bili okršaji koji daju smjernice koja ekipa je bliža tituli prvaka Engleske, ali ove to nije slučaj - "građani" se, naravno, bore za naslov šampiona, ali "redsi" su ti koji bi se u ovom momentu zadovoljili i plasmanom u Ligu šampiona.

Liverpul danas na "Etihadu" (13.30) na neki način igra da "pogura" Arsenal, lidera engleskog elitnog takmičenja i ekipu koja ove sezone čini sve da preuzme primat koji drži Siti.

Uz meč više, "tobdžije" imaju osam bodova prednosti u odnosu na Siti i vjeruju da bi u ovom kolu razlika mogla da bude veća - Siti, dakle, čeka za njega uvijek neugodni Liverpul, dok sastav Mikela Artete od 16 časova igra protiv Lidsa na "Emirejtsu".

"Liverpul i mi se poznajemo godinama. Isti su menadžeri, ali novi meč. Liverpul na tabeli nije na dobroj poziciji, ali je i dalje izuzetan tim. To, po mom mišljenju, ne mijenja činjenica da su imali uspone i padove. To može da se dogodi svakom timu. Za nas će Liverpul uvijek biti veliki rival", rekao je menadžer Sitija Pep Gvardiola.

Gvardiolin najveći problem pred derbi je Erling Haland, koji vuče povredu zbog koje je propustio reprezentativne akcije Norveške. Situacija nije dobra, tvrdi Katalonac:

"Nje trenirao sa nama cijelu sedmicu. U boljem je stanju nego što je bio, vidjećemo da li će proći posljednju probu pred utakmicu", istakao je Gvardiola.

Sitiju su bodovi neophodni, ali i Liverpulu koji je šesti na tabeli - sa minus sedam i dvije utakmice manje od četvrtoplasiranog Totenhema koji je na novom početku poslije odlaska Antonija Kontea.

"Svi znamo ovo što ću reći, Siti je najbolji tim u Engleskoj. Ali, želimo da se nadigravamo, kao i uvijek", poručio je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

U Seriji A ne postoji borba za titulu, a Napoli i Milan sjutra veče od 20.45 igraju neku vrstu uvertire za četvrtfinalni dvomeč u Ligi šampiona.

"Rosoneri" su opet ostali bez Zlatana Ibrahimovića, ali su “azuri” ti koji oslabljeni ulaze u derbi, jer se povrijedio najbolji strijelac italijanskog šampionata Viktor Osimen.

Nigerijac neće igrati u ovom duelu zbog povrede mišića, pod znakom pitanja je i za prvu utakmicu u Ligi šampiona koja je na programu 12. aprila na "San Siru".

Bonus video: