SMS za istoriju, Lacio rutinski sa Moncom

Lacio slavio 2:0. Sergej Milinković-Savić postigao 65. gol u karijeri u dresu Rimljana i postao najefikasniji stranac u istoriji kluba

3634 pregleda 2 komentar(a)
Milinković-Savić proslavlja gol, Foto: Reuters
Milinković-Savić proslavlja gol, Foto: Reuters

Fudbaleri Lacija savladali su danas u gostima Moncu (2:0) u 28. Serije A i učvrstili se na drugom mjestu na tabeli.

Rimljani imaju pet bodova više od Intera, sedam od Milana i Atalante, a osam od Rome. Milan i Roma će svoje mečeve odigrati večeras protiv Napolija, odnosno Sampdorije.

Lacio je vezao šestu utakmicu bez poraza u Seriji A, na tih šest mečeva nije primio gol, a danas je poveo već u 13. minutu - Zakanji je ubacio loptu, bio je to slab centaršut, ali se lopta od jednog igrača Monce odbila do Pedra, koji je zatresao mrežu.

Imala je Monca šanse za izjednačenje u prvom dijelu, ali su Sensi i Petanja bili neprecizni.

Domaći su u drugom dijelu bili bezidejni, nisu mnogo prijetili, ali su u 56. minutu primili drugi gol. Bio je to najljepši momenat na utakmici - Sergej Milinković Savić je maestralno izveo slobodan udarac, postavio konačan rezultat i ispisao istoriju.

Reprezentativac Srbije je postigao 65. gol u karijeri u dresu Lacija u svim takmičenjima, pa je postao najefikasniji stranac u istoriji kluba. Milinković-Savić je na prvom mjestu prestigao Gorana Pandeva, koji je postigao gol manje.

Lacio je u sljedećem kolu domaćin Juventusu, Monca gostuje Udinezeu.

Bonus video: