Milan se igrao na "Maradoni" i poslao upozorenje Napoliju pred mečeve u Ligi šampiona

"Rosoneri" slavili protiv Napolija 4:0

16795 pregleda 0 komentar(a)
Tonali i Di Lorenco, Foto: Reuters
Tonali i Di Lorenco, Foto: Reuters

Milan je u martu igrao loše, vezao tri meča bez pobjede u Seriji A (dva poraza i remi), došao u poziciju da mora da se bori za plasman u Ligu šampiona, a onda je uslijedilo gostovanje Napoliju.

Nisu "rosoneri" bili favoriti uoči večerašnje utakmice sa liderom i budućim šampionom Italije, između ostalog i zbog činjenice da se utakmica igrala na "Dijego Armando Maradona" stadionu, ali su odigrali maestralan meč, upisali ubjedljivu pobjedu (4:0) i najavili bolje dane pred završnicu sezone.

Takođe, treba imati u vidu i da će se ovi rivali sastati u četvrtfinalu Lige šampiona, pa večerašnja pobjeda može biti vjetar u leđa "rosonerima".

Sa druge strane, Napoli je prvi put ove sezone potpuno nadigran na nekom meču. Spaletijeva ekipa odavno nije djelovala ovako nemoćno, a Hviča Kvarachelija je potpuno zaustavljen, dok zbog povrede u sastavu nije bilo Viktora Osimena. Ali, nije to nikakvo opravdanje...

Već na startu su gosti imali šansu, u četvrtom minutu je priliku imao Dijas, ali je bio neprecizan, baš kao i Ernandez tri minuta kasnije.

I onda u 17. minutu gol - Dijas je odradio maestralan posao na sredini terena, oslobodio se čuvara, a onda je sjajno pronašao Leaa, koji je postigao pogodak.

Sedam minuta kasnije je već bilo 2:0. Dijas je sjajnim lažnjakom bacio na zemlju Ruija i zatresao mrežu.

Napoli je u prvom dijelu najbolju šansu imao u sudijskoj nadoknadi kada je Zjelinski šutirao, ali je njegov udarac odbranio Menjan.

Drugo poluvrijeme je počelo šansom za Žirua, potom je Menjan zaustavio Ruija, a onda je Leao u 59. minutu sjajnim udarcem postigao još jedan gol.

Konačan rezultat postavio je Salemakers, koji je u slalomu prošao kroz odbranu domaće ekipe, koja je očajno reagovala. Do kraja meča je Salemakers imao još jednu šansu.

Milan je nakon ovog trijumfa treći na tabeli sa 51 bodom i ima poen više od Rome i Intera, a tri od Atalante.

Napoli je ubjedljiv na prvom mjestu sa 16 bodova više od Lacija.

Bonus video: