Interesantno je i u Francuskoj: Lion savladao PSŽ, tinja nada u Lansu i Marseju

Lion slavio 1:0, jedini gol postigao Barkola

8247 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Odavno je PSŽ u krizi, kojoj se, definitivno, kraj ne nazire - aktuelni šampion Francuske je večeras u 29. kolu Lige 1, u velikom derbiju, poražen na domaćem terenu od Liona 1:0.

PSŽ je prvi put nakon 2007. godine izgubio dvije utakmice zaredom na domaćem terenu u domaćem šampionatu. Ekipa je u 2023. godini odigrala 18 utakmica u svim takmičenjima, a poražena je osam puta. Posljednji takav bilans u jednoj kalendarskoj godini PSŽ je imao davne 2001.

Situacija na "Parku prinčeva" je daleko od idealne, a da će ekipa večeras teško do pobjede moglo se naslutiti u 39. minutu kada je dosuđen penal za goste. Ipak, Lakazet nije bio precizan, pa je na poluvremenu bilo 0:0, iako su i domaći imali prilike. Najbolje nisu iskoristili Vitinja i Mbape.

U nastavku su gosti došli do gola, a strijelac je bio sjajni Barkola. Mladi Francuz je u 56. minutu zatresao mrežu i sa 20 godina i 212 dana postao najmlađi igrač koji je u 2023. učestvovao kod 10 golova svoje ekipe. Barkola je od prvog januara postigao šest pogodaka, a četiri puta je bio asistent.

Ovom pobjedom Olimpik iz Liona je u šampionsku trku vratio imenjaka iz Marseja i Lans, koji imaju šest bodova manje od PSŽ-a.

Bonus video: